:

Hur byta SL kort?

Innehållsförteckning:

  1. Hur byta SL kort?
  2. Hur köper man Spårvagnsbiljett Stockholm?
  3. Hur betalar man på spårvagnen?
  4. När måste man byta SL kort?
  5. Varför står det Byt kort SL?

Hur byta SL kort?

Kortet kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas i SL:s kundcenter vid T-centralen. Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022.

Hur köper man Spårvagnsbiljett Stockholm?

Biljetten köper du med kontanter av konduktör på spårvagnslinje 7. Konduktören stämplar biljetten när du köper den och den gäller i 75 minuter från den tiden som stämplats på biljetten. Konduktören kan även skriva tiden för hand på din biljett.

Hur betalar man på spårvagnen?

spårvagnen kan du köpa din biljett ombord med kort från biljettautomaten. På stadsbussarna kan du inte köpa biljetter ombord. Du måste alltså förköpa din biljett. På skärgårdsbåtarna i södra skärgården (båtar från Saltholmen och Stenpiren) betalar du kontant till däcksman eller med kort.

När måste man byta SL kort?

Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022. Access-systemet fasas ut och ska vara helt ersatt under 2023.

Varför står det Byt kort SL?

SL:s accesskort, med 13 år på nacken, ska fasas ut och ersättas med ett nytt, Det är tänkt för dem som inte går över till mobilbiljett eller till att blippa sitt bankkort. Kärt barn har många namn. Gamla Stockholmare minns förstås "50-kortet" med foto och allt med viss nostalgi.