:

Finns det tysta AC?

Innehållsförteckning:

  1. Finns det tysta AC?
  2. Hur många watt drar en AC?
  3. Hur mycket kostar det att ha en AC?
  4. Vilken AC är tystast?
  5. Hur mycket el drar en luftkylare?
  6. Vad ska man tänka på när man köper en AC?

Finns det tysta AC?

Whirlpool PACW212CO är en AC som kan hjälpa till att kyla ner hemmet vid behov. Modellen är dessutom tystgående tack vare Silent Mode-inställningen. Detta läge använder en lägre fläkthastighet och håller därför en ljudnivå på max 48 dB. Den maximala ljudnivån hos den här AC:n är dessutom inte högre än 52 dB.

Hur många watt drar en AC?

Generell dimensionering. Man brukar räkna med att det krävs ca 70 Watt per kvadratmeter vid luftkonditionering. För att kyla en yta på 30 kvadratmeter krävs alltså (30 x W) 2,1 kW. Vi har gjort det lätt för dig och anger ett intervall för vad alla maskiner kan kyla.

Hur mycket kostar det att ha en AC?

Prisexempel kostnad för AC i villa Kostnad för AC i olika stora villor. Dessa kostnader baseras på ett elpris om 1,2 kr/kWh och visar ungefärlig kostnad i timmen. Första bilden visar ett hus som är 45 kvadratmeter stort, där kostnaden beräknas till omkring 0,76 kronor per timme.

Vilken AC är tystast?

Bäst i test för portabel AC Electrolux EXP26U338CW blir vår testvinnare för kategorin portabel AC i mellanklassen. Den har den högsta kapacitet vad gäller hur stor yta den kan kyla och den är även klart tystast.

Hur mycket el drar en luftkylare?

Den kan också ta emot ungefär hela 53 liter vatten under en dag. Men med det drar den också mer, uppemot 2 000 watt.

Vad ska man tänka på när man köper en AC?

En bra tumregel för när man dimensionerar sin AC är att tänka: 70 Watt per kvadratmeter. Men det finns även andra saker man bör tänka på när man dimensionerar, som exempelvis om man har öppen eller stängd planlösning och hur mycket solinsläpp man har i utrymmet.