:

Vad finns högst upp i Burj Khalifa?

Innehållsförteckning:

 1. Vad finns högst upp i Burj Khalifa?
 2. Hur lång tid tar det att åka upp i Burj Khalifa?
 3. Vem har designat Burj Khalifa?
 4. Vilket land har högsta skyskrapan?
 5. Hur många personer kan bo i en skyskrapa?
 6. Hur mycket rör sig en skyskrapa?
 7. Hur många våningar Burj Khalifa?
 8. Hur många timmar tog det att bygga Burj Khalifa?
 9. Hur snabbt byggdes Burj Khalifa?
 10. Har högt hus i NY?
 11. Hur många hissar har Burj Khalifa?
 12. Vad betyder Burj?
 13. Hur mycket väger en skyskrapa?

Vad finns högst upp i Burj Khalifa?

Ett annat sätt att få njuta av utsikten från Burj Khalifa, och samtidigt äta något utöver det vanliga, är att boka bord på lyxrestaurangen Atmosphere, som ligger på 122:e våningen. På 442 meters höjd är den världens högst belägna restaurang, från marknivån räknat. Även här gäller det att vara ute i god tid och boka.

Hur lång tid tar det att åka upp i Burj Khalifa?

Den kallas ”Immediate Entry” och är rejält dyr: 300 dirham, cirka 740 kronor, för såväl vuxna som barn. Räkna med att ett besök på At The Top tar maximalt 1,5 timme. Om du vill ha förklaringar till allt du ser däruppe från 124:e våningen, finns ljudguider på olika språk att hyra.

Vem har designat Burj Khalifa?

Tornet designades av arkitektföretaget Skidmore, Owings & Merril, känt för sin design för Willis Tower (tidigare Sears Tower) och det nya One World Trade Center i New York.

Vilket land har högsta skyskrapan?

Burj Khalifa, Dubai, Förenade Arabemiraten - 828 m Burj Khalifa är med sina 828 m inte bara den högsta byggnaden i världen, utan även den högsta konstruktion människan någonsin byggt.

Hur många personer kan bo i en skyskrapa?

När grunden väl är lagd ska resten av bygget alltså upp på fyra månader, något som har väckt frågor om säkerheten. Cirka 30000 personer ska bo i skyskrapan, som dessutom ska hysa skolor och sjukhus.

Hur mycket rör sig en skyskrapa?

De kan svänga upp till en meter, men i regel är det mindre, och väldigt massiva skyskrapor som Empire State Building svajar högst fem millimeter. Varje byggnad har en egenfrekvens, som framför allt är beroende av dess höjd. En skyskrapa kan till exempel ha en egenfrekvens på 0,16 Hz.

Hur många våningar Burj Khalifa?

163Burj Khalifa / Våningar

Hur många timmar tog det att bygga Burj Khalifa?

55 000 ton (1 000 pund) armeringsstål användes vid byggandet av tornet. Det tog 22 miljoner arbetstimmar att bygga det. En betong med hög densitet och låg permeabilitet användes i Burj Khalifas fundament.

Hur snabbt byggdes Burj Khalifa?

Burj Khalifa skyskrapa tog sex år att bygga. Bygget började 2004 med en häpnadsväckande hastighet: två våningar byggdes på en vecka.

Har högt hus i NY?

2013 blev en av byggnaderna i det nya World Trade Center i New York USA:s näst högsta byggnad om man endast räknar in takhöjden....USA:s högsta skyskrapor.

Rank1
NamnOne World Trade Center
PlatsNew York 40°42′46.45″N 74°0′47.53″V
Höjd ft (m)1,776 (541)
Våningar104

Hur många hissar har Burj Khalifa?

Burj Khalifa
برج خليفة
Våningar163
Hissar57 stycken
Bruksarea334 000 m²

Vad betyder Burj?

Burj Al Arab (arabiska: برج العرب, "Arabernas torn") är ett lyxhotell i Dubai i Förenade arabemiraten som ingår i hotellkedjan Jumeirah och som när det öppnades 1999 var världens högsta friliggande hotell.

Hur mycket väger en skyskrapa?

VÄRLDENS HÖGSTA BYGGNAD 110 000 ton. en betongpump uppe i byggnaden kunde det gamla rekordet slås med god marginal.