:

Vilka olika moderkort finns det?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka olika moderkort finns det?
  2. Vad som sitter på ett moderkort?
  3. Hur vet man om moderkortet passar i chassit?
  4. Vad som menas med Hyper pipeline?
  5. Hur vet jag om mitt grafikkort passar?
  6. Varför ska man ha två grafikkort?
  7. Vad är en UPS dator?
  8. Vilket Chassi ska jag välja?

Vilka olika moderkort finns det?

Det finns flera olika storlekar på moderkort. I bärbara datorer skräddarsys moderkorten efter varje enskild dator, men i stationära datorer följer moderkorten bestämda formfaktorer. ATX och Micro-ATX är två vanliga storlekar på moderkort i stationära datorer. Micro-ATX benämns också μATX (och i bland mATX).

Vad som sitter på ett moderkort?

Det kan vara grafikkort, ljudkort, nätverkskort och ett flertal andra sorter. Moderna moderkort har nästan alltid nätverks- och ljudfunktioner inbyggt på kortet vilket gjort att det vanligaste instickskortet är grafikkortet.

Hur vet man om moderkortet passar i chassit?

Gå in på komplett.se (exempelvis) och kolla vad de har för uppgraderingspaket. (CPU+moderkort+minne). Komplettera med låda, nätagg och grafikkort. Flytta över hårddisken från din Amilo till den nya burken, så har du ett bra system.

Vad som menas med Hyper pipeline?

Förklara kortfattat vad som menas med Hyper Pipeline ? att den hanterar tjugo instruktioner samtidigt. Detta gör man för att öka hastigheten på processorn.

Hur vet jag om mitt grafikkort passar?

Grafikkortet placeras på moderkortet i en kontakt som finns i lite olika utformningar. Välj därför ett grafikkort med en anslutning som passar moderkortet i din dator. Var extra uppmärksam om du tänker byta grafikkort i en äldre modell då den kan ha en standard som många moderna grafikkort inte stödjer.

Varför ska man ha två grafikkort?

Dubbla grafikkort betyder inte per automatik en dubblering i prestanda, snarare får du ut runt 40-50 procent av ett extra kort, ibland mer, ibland mindre – det varierar beroende på spel eller applikation. Dubbla grafikkort ger inte heller dubbelt så mycket grafikminne.

Vad är en UPS dator?

UPS:ens funktion En UPS (Uninterruptible Power Supply) är i grund och botten ett stort batteri som kopplas mellan eluttaget och apparaterna som aldrig får påverkas av strömavbrott. Den gör att exempelvis en stationär dator eller en Nas fortsätter att fungera även om allt annat i hemmet är strömlöst.

Vilket Chassi ska jag välja?

En av de stora sakerna att bestämma sig för är vilken storlek du ska välja, vilket primärt bestäms av vilka moderkort som chassit har stöd för. Det finns fyra primära storlekar i konsumentklassen, som alla följer branschstandarder. ATX - Den vanligaste formfaktorn och det segmentet med bäst utbud.