:

Får man le på passfotot?

Innehållsförteckning:

 1. Får man le på passfotot?
 2. Får man ha håret uppsatt på passfoto?
 3. Vad ska man ha på sig vid passfoto?
 4. Kan man ta passfoto med mobilen?
 5. Vad får man inte ha på passfoto?
 6. Får man ha smink på sig när man tar pass?
 7. Får man le på Körkortsbild?
 8. Kan man ta passfoto själv?
 9. Var kan man fotografera sig för pass?
 10. Får man ha lösögonfransar på pass?
 11. Får man ha glasögon på Körkortsfoto?
 12. Vad kostar det att ta passfoto?
 13. Måste man ha med sig sitt gamla pass?

Får man le på passfotot?

Bilden som är på ditt pass fungerar som ett karta för att mäta exempelvis hur långt det är från ena ögat till det andra, från nästippen till hakan och så vidare. Därför är det viktigt att inte exempelvis lägga på ett brett leende eller ha på sig solglasögon på sin bild.

Får man ha håret uppsatt på passfoto?

Huvudets storlek på bilden mäts från hjässan till hakspetsen. Hår eller skägg räknas inte med i huvudets storlek och vid behov uppskattas hjässans och hakspetsens placering.

Vad ska man ha på sig vid passfoto?

Strikt definierade riktlinjer gäller för passfoton. Den kan vara 2×2 tum för ett amerikanskt pass eller 35×45 mm för de flesta EU-länder, också Sverige. En ljus, enhetlig bakgrund utan skuggor. Inga glasögon eller huvudbonader får bäras. Ett neutralt ansiktsuttryck.

Kan man ta passfoto med mobilen?

Passfotoapp för Android Du kan gå till Google Play och ladda ner vår app, som hjälper dig att förbereda och justera ditt svenskt passfoto. Du kan installera vår passfotoapp för Android på följande mobiler: Samsung, LG, Sony, Huawei, HTC etc.

Vad får man inte ha på passfoto?

Passfotot ska vara 3,5 x 4,5 cm stora. Fotot ska inte ha ramar....Kriterier för svenska passbild är till exempel:

 • Se rakt fram.
 • Inget borde täcka ansiktet.
 • Stängd mund, ögonen öppna.
 • Enhetlig, vit bakgrund.
 • Hela huvudet visar i bilden, också en del av skuldror.
 • Inga glasögonen, eller inga reflexioner.

Får man ha smink på sig när man tar pass?

Kan jag ha smink på ett passfoto? Om du fortfarande är osäker på om du får bära smink innan du tar ett passfoto är vi här för att ge dig det konkreta svaret: Ja, du kan bära smink på ett passfoto om du vill och det strider inte mot de officiella kraven för ett passfoto.

Får man le på Körkortsbild?

Kameravinkeln får inte påverka igenkännandet av personen på bilden. Därför ska den tas rakt framifrån och belysningen ska samtidigt vara jämn så att det inte bildas skuggor på vare sig ansiktet eller bakgrunden. Personen på körkortsbilden får inte bära huvudbonad, med vissa undantag.

Kan man ta passfoto själv?

Ta en bild för ett svenskt pass själv Du har möjlighet att gå till en fotostudio eller fotoautomat för att få passfoton eller fotot för id kort som ser professionella ut och skrivs ut direkt på plats. Men du kan också ta fotot själv.

Var kan man fotografera sig för pass?

Foto tas på passexpeditionen utan de fotograferar dig hos polisen.

Får man ha lösögonfransar på pass?

Kan jag ha smink på ett passfoto? Om du fortfarande är osäker på om du får bära smink innan du tar ett passfoto är vi här för att ge dig det konkreta svaret: Ja, du kan bära smink på ett passfoto om du vill och det strider inte mot de officiella kraven för ett passfoto.

Får man ha glasögon på Körkortsfoto?

Personen på körkortsbilden får inte bära huvudbonad, med vissa undantag. Personen får inte ha mörka eller färgade glasögon, med vissa undantag. Båda ögonen ska vara helt synliga och pupillerna ska synas tydligt. Blicken ska vara riktad mot kameran.

Vad kostar det att ta passfoto?

Vad kostar det att ta passfoto? I fotostudios och fotobås kan det kosta upp till 150-200 kronor. Med PhotoAiD kan du ta ditt pass-, ID- eller körkortsfoto själv och spara pengar.

Måste man ha med sig sitt gamla pass?

Hur går det till på passexpeditionen? Du behöver ha med dig giltig svensk id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt.