:

Hur ser man bra ut på passfoto?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ser man bra ut på passfoto?
 2. Får man ha uppsatt har på passfoto?
 3. Får man ha smink på sitt körkort?
 4. Får man ha polotröja på passfoto?
 5. Var kan man ta passfoto?
 6. Får man ha hårband på körkortet?

Hur ser man bra ut på passfoto?

Det finns dock ”oskrivna” sminkkrav för passfoton och om du bryter mot dessa regler kan ditt passfoto riskera att vägras.

 1. Sminkfri makeup-look. ...
 2. Behåll den naturliga hudfärgen. ...
 3. Undvik basprodukter/solskyddsmedel med hög solskyddsfaktor. ...
 4. Följ inte sminktrenden. ...
 5. Matcha foundation i ansiktet och på halsen.

Får man ha uppsatt har på passfoto?

Hur ett passfoto får se ut finns det ett klart regelverk kring. – Det beror på att de biometriska uppgifterna, alltså huvudformen, lagras i passets chip, säger hon och fortsätter: – Om man har huvudbonad eller större håruppsättning på sitt passfoto så kan det störa biometrin och bli en säkerhetsrisk.

Får man ha smink på sitt körkort?

Inga liknande krav i Sverige. Den svenska Transportstyrelsen känner inte till några liknande fall gällande svenska körkortsfoton. De har heller inga exakta regler kring vem som får bära smink på sitt körkort. – Så länge du ser ut som du, säger Anna Berggrund, enhetschef på Transportstyrelsen.

Får man ha polotröja på passfoto?

Du bör inte bära en polotröja för att ta en passbild. Även om det inte finns något förbud mot att bära polotröja kommer den att täcka din hals och din ansökan kan avslås på grund av detta. Det bästa är att avstå från att bära en polotröja.

Var kan man ta passfoto?

En handläggare tar ett foto på dig samt tar ditt fingeravtryck. Du ska inte ha med ett eget foto. Du kan välja på vilken passexpedition i Sverige du vill hämta ut ditt pass eller nationella id-kort. Du har ingen möjlighet att ändra ditt val efteråt.

Får man ha hårband på körkortet?

Du får inte ha mörka eller färgade glasögon. * Du får inte ha någon huvudbonad eller liknande.