:

Är roaming gratis?

Innehållsförteckning:

 1. Är roaming gratis?
 2. Vad kostar 30 GB?
 3. Hur mycket kostar mobildata?
 4. När ska man ha roaming på?
 5. Hur mycket kostar det att surfa utomlands?
 6. Hur mycket kostar en gigabit?
 7. Vilket är det billigaste bredbandet?
 8. Varför kostar mobildata?
 9. Är mobildata samma som Surf?
 10. Vad händer om man har roaming på i Sverige?
 11. Varför stänga av dataroaming?
 12. Vad kostar det att surfa utanför EU?

Är roaming gratis?

EU:s roamingregler innebär att du kan använda telefonen i ett annat EU-land utan att betala några extra avgifter. Du betalar lika mycket som hemma för samtal (till mobil eller fast telefon), sms och surf. Det kostar heller inget extra att ta emot samtal eller sms i utlandet.

Vad kostar 30 GB?

Välj bindningstid på abonnemanget

EngångskostnadMånad 1 och framåt
Mobilt Bredband 30 GB299 kr *199 kr/mån
Summa299 kr199 kr/mån
Minsta totalkostnad är 498 kr
* Startavgiften betalas på din första faktura. Startavgift gäller inte kunder som förlänger ett abonnemang eller abonnemang som överlåtes.

Hur mycket kostar mobildata?

Så här mycket kostar obegränsad mobildata från de olika operatörerna

OperatörDatakvotPris/mån
Comviq40 GB295 kr
Halebop30 GB369 kr
Hallon100 GB349 kr
Vimla50 GB320 kr

När ska man ha roaming på?

Roaming innebär att du kopplar upp dig mot en annan operatörs nät när du befinner dig i utlandet och använder din mobiltelefon för samtal, sms och data. För att kunna använda din mobiltelefon när du är i ett annat land behöver du ha ett abonnemang eller kontantkort som gör det möjligt att roama.

Hur mycket kostar det att surfa utomlands?

Det är gratis att surfa inom EU och EES Enligt EU:s roamingregler som infördes 2017 får du surfa i ett annat EU- eller EES-land till samma kostnad som i Sverige. Det innebär alltså att du inte betalar något extra för att surfa i utlandet.

Hur mycket kostar en gigabit?

Jämför och beställ bredband på din adress! Mediankostnaden för abonnemang på 1 Gbit/s symmetrisk hastighet var 728 kronor, 103 kr mer än 2018. Spridningen i månadskostnad mellan internetleverantörer var 371 till 1 268 kr för ett symmetriskt 1 Gbit/s- abonnemang.

Vilket är det billigaste bredbandet?

Topp fem billigaste bredbanden sett till mediankostnad:

 • Bredband kronor.
 • A kronor.
 • Bahnhof - 263 kronor.
 • Ownit - 265 kronor.
 • Riksnet - 268 kronor.

Varför kostar mobildata?

Mobildata är den surf som ingår när du köper ett mobilabonnemang. Du behöver mobildata för att kunna använda appar och funktioner som kräver internet när du inte har tillgång till wifi. När du använder mobildata kopplar telefonen upp sig på operatörens nätverk, till exempel 4G eller 5G.

Är mobildata samma som Surf?

Mobildata är surfmängden som ingår i ditt kontantkort eller mobilabonnemang. Du behöver mobildata för att surfa på nätet och använda appar och andra funktioner som kräver internet.

Vad händer om man har roaming på i Sverige?

Så fort du reser till ett annat land kommer din mobil att ansluta sig till en operatör i det landet. Då kommer du att få ett SMS från din svenska operatör som meddelar dig om hur mycket du kan surfa för – om du har fri surf i Sverige. Dataroaming är att datasurfa via en annan operatör utomlands.

Varför stänga av dataroaming?

Om du stänger av dataroamingen är du fortsatt tillgänglig om någon skulle vilja ringa eller skicka sms till dig. Men du kommer inte få notifikationer från till exempel Facebook eller Snapchat, om du inte är inne på ett trådlöst nätverk.

Vad kostar det att surfa utanför EU?

Enligt EU:s roamingregler som infördes 2017 får du surfa i ett annat EU- eller EES-land till samma kostnad som i Sverige. Det innebär alltså att du inte betalar något extra för att surfa i utlandet.