:

Hur många slag för grönt kort?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många slag för grönt kort?
 2. Vad är ett Spelprov?
 3. Hur vet man om man har grönt kort?
 4. När måste man ha eget grönt kort?
 5. Vad krävs för Spelprov golf?
 6. Hur många slag på 9 hål?
 7. Hur många extraslag har man om man har 54 i handicap?
 8. Har jag fortfarande grönt kort?
 9. Har Gammalt grönt kort?
 10. Vad kostar green card golf?
 11. Får man tävla utan Grönt kort?
 12. Hur gammal för Grönt kort?
 13. Hur klarar man Spelprovet?
 14. Vem godkänner Spelprov golf?
 15. Hur många slag per hål?

Hur många slag för grönt kort?

Grönt kort innebär att man har 54 i handicap (HCP) och får spela på golfbana. Man skall kunna grundläggande regler, uppförande och säkerhet samt klara sig runt på 9 hål eller fler på hålets par + 3 slag. För att få Grönt Kort skall man registrera sig och få ett Golf-ID.

Vad är ett Spelprov?

Ett spelprov ska göras, där spelaren tillsammans med en markör går över 9 hål på HCP 54, och registrerar detta i Min Golf. Resultatet följs sedan upp av golfklubben i GIT. Det kommer att finnas en digital introduktion i Min Golf för den som vill börja spela golf.

Hur vet man om man har grönt kort?

Du hittar teoriwebben för Grönt Kort på: https://golf.se/grontkort. Där loggar du in med ditt Golf-ID och ditt lösenord. Har du inte ett Golf-ID kan du registrera dig gratis här.

När måste man ha eget grönt kort?

Följande åldersgränser gäller: Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan hen själv gå grönt kort kursen och avlägga proven. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste hen ha ett eget grönt kort. Du har hela året som du fyller 13 år på dig att gå kursen samt avlägga proven.

Vad krävs för Spelprov golf?

Spelprovet som också ofta kallas fadderrunda skall man spela med en markör som har ett Golf ID och minst 54 i hcp. Vår rekommendation är dock alltid att denna skall ha minst 36 i hcp och spelat golf i flera år för att kunna introducera den nya golfaren på bästa sätt.

Hur många slag på 9 hål?

Slagen delas ut olika hål beroende på hur långt och hur svårt hålet är. Innan spelet tittar man i lathunden sitt handicap och skriver ned (t ex scorekortet) hur många slag du ska varje hål. Detta kallas för ditt handicappar varje hål. När du får mer än 18p på 9 hål/36 p 18 hål så sänker du ditt handicap.

Hur många extraslag har man om man har 54 i handicap?

Antal slag med Klubbhandicap Fördelningen innebär att vid precis 54 erhållna slag får man 3 slag på alla 18 hålen. Vid mer än 54 slag fördelas de extra slagen på hålen med lägst index** och vice versa, vid färre erhållna slag än 54 tas det bort slag från hålen med högst index**.

Har jag fortfarande grönt kort?

Grönt Kort = hcp 54, dvs. du har ett Golf-ID med registrerat start-hcp 54. Grönt Kort är golfens motsvarighet till körkort i trafiken. Tillsammans med ett aktivt medlemskap i en golfklubb får du mot avgift (greenfee) spela på många av alla de golfbanor som finns i Sverige.

Har Gammalt grönt kort?

Många som haft ett grönt kort tidigare, men inte spelat golf på några år är osäkra på om de har ett ID sedan tidigare, eller om de måste skaffa ett nytt. Inför säsongen 2004 infördes systemet med golf-ID, så om du tagit grönt kort efter det finns det en god chans att du redan har ett golf-ID.

Vad kostar green card golf?

Nästan alla golfklubbar i hela landet erbjuder någon form av utbildning för nya golfare. Vilken kurs som passar dig bäst beror så klart på var du befinner dig, samt vilka förkunskaper du har. Ett smidigt sätt att börja spela golf på är att ta grönt kort online. Då betalar du 995kr och startar kursen direkt!

Får man tävla utan Grönt kort?

De nya reglerna började gälla den 1 januari 2011. Om du är över 18 år är Grönt kort-kursen inte ett krav, men vi rekommenderar dig ändå att delta då kursen ger dig en bra förberedelse och kan bidra till att din tävlingsstart blir en härlig upplevelse.

Hur gammal för Grönt kort?

Följande åldersgränser gäller för Grönt kort: Alla från 14 år och uppåt ska delta i en obligatoriskt Grönt kort kurs. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget grönt kort. Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort kursen och avlägga proven.

Hur klarar man Spelprovet?

För att klara ditt spelprov skall du få minst 18 poäng på 9 hål baserat på hcp 54. För att veta exakt hur många slag det är på respektive bana behöver man titta i slopetabellen. Slopetabellen är den som säger hur lätt respektive svår en bana är. Denna använder du även vid ditt spelprov.

Vem godkänner Spelprov golf?

Vi erbjuder en smidigt grönt kort kurs online som du kan ta i din egen takt och var du vill. När du klarat spelprov och regelutbildningen måste din hemmaklubb godkänna detta. Antingen golfklubben du genomför en grönt kort kurs hos eller klubben du är medlem i. Medlemskap hos Happy Golfer kostar endast 389kr.

Hur många slag per hål?

Om du fördelar 1 slag på varje hål har du fördelat 1 x 18 = 18 slag. Då är det 2 slag kvar, d.v.s. på 2 hål får du ha 2 extra slag i stället för bara 1 extra slag. Vilka 2 hål det är bestäms av hålens handicap-index.