:

Är det billigt i Prag?

Innehållsförteckning:

 1. Är det billigt i Prag?
 2. Är det dyrt att äta i Prag?
 3. Hur mycket kostar öl i Prag?
 4. Vad kostar det att äta i Tjeckien?
 5. Är det dyrt i Tjeckien?
 6. Hur mycket kostar en öl i Tjeckien?

Är det billigt i Prag?

Det är väldigt billigt att besöka Prag, även under högsäsongen vilket gör det till ett ypperligt resmål för den med en låg budget. Du kan för exempelvis ta en vecka i Prag under vintern för 1 800 kr med flyg och hotell per person. Det plus det korta flygavståndet gör det till ett lämpligt weekend-mål hela året om!

Är det dyrt att äta i Prag?

Häng med på en shoppingrunda i Tjeckiens vackra huvudstad. Visst får man mycket för pengarna när man turistar i Prag. Att ätarestaurang är till exempel mycket prisvärt, detsamma gäller om man vill dricka öl eller åka med lokaltrafiken.

Hur mycket kostar öl i Prag?

En öl utanför centrum kostar runt 25 CZK men i hjärtat av staden upp till 80 CZK, läsk kostar omkring 35 CZK. Cigaretter är fortfarande lite billigare än i andra delar av EU, ett paket Marlboro kostar 84 CZK. På en stormarknad kostar en halvlitersflaska vatten 15 CZK, en limpa bröd från 20 CZK, en liter mjölk 20 CZK.

Vad kostar det att äta i Tjeckien?

Vad är en kostnad för måltider (frukost/lunch/middag) i Tjeckien? Vad är den genomsnittliga kostnaden för lunch i Tjeckien?

 • Asiatisk restaurang 236 SEK (554 CZK)
 • Kinesisk restaurang 236 SEK (554 CZK)
 • Fransk restaurang 344 SEK (807 CZK)
 • Italiensk restaurang 276 SEK (646 CZK)
 • Japansk restaurang 285 SEK (669 CZK)

Är det dyrt i Tjeckien?

Prags prisläge är mycket gynnsamt för svenska resenärer. Staden har kanske blivit något dyrare att besöka de senaste åren, men Prag är fortfarande ett billigt och prisvärt resmål.

Hur mycket kostar en öl i Tjeckien?

En flaska öl från ett känt märke: 14 SEK (32 CZK) En korv eller kallskuret ( SEK (287 CZK) En mid-range vin (en flaska): 51 SEK (120 CZK)