:

Hur många liter är ett vanligt kylskåp?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många liter är ett vanligt kylskåp?
 2. Vilket märke på kylskåp är bäst?
 3. Vilket märke på kyl och frys är bäst?
 4. Hur långt från väggen ska ett kylskåp stå?
 5. Hur många liter är en frys?
 6. Hur mycket el drar en Ölkyl?
 7. Vilket kylskåp håller längst?
 8. Hur bra är Gorenje kylskåp?
 9. Hur väljer man kyl och frys?
 10. Vad ska man tänka på när man köper kyl och frys?
 11. Hur mycket luft ovanför kyl?
 12. Varför är mitt kylskåp varmt?
 13. Hur mycket el drar en frys?
 14. Hur stor luftspalt bakom kylskåp?

Hur många liter är ett vanligt kylskåp?

De allra minsta kylskåpen rymmer ungefär 40 liter och får plats under ett bord. De allra största tar nästan upp till 400 liter. Om det dessutom är en kombinerad kylfrys tillkommer också flera liter frysutrymme.

Vilket märke på kylskåp är bäst?

Samsung RR40M7165WW som lanserades under 2019 har bäst betyg och fått utmärkelsen bäst i test. Det följs upp av LG GL5241PZJZ1/LG GL5241SWJZ1 på delad andraplats. Först på delad tredjeplats återfinns ett kylskåp som är lätt att få tag på vilket är LG GLT51PZGSZ/LG GLT51SWGSZ.

Vilket märke på kyl och frys är bäst?

De kyl och frys som är bäst i test är:

 • Bosch KGN33NLEB (bäst i test)
 • Bosch KIV87VSF0 (bäst för större hushåll)
 • Electrolux LNT3LE31W1 (bra budgetval)
 • Liebherr CNel 4313 (bra betyg av experter)
 • Miele KFN 28132 edt/cs (bra kyl över frys)
 • Samsung Family Hub 2.0 RF56M9540SR (bra för det uppkopplade / smarta hemmet)

Hur långt från väggen ska ett kylskåp stå?

Ställ inte kylskåpet nära apparater som producerar mycket värme eller där temperaturen kan sjunka under 5°C. Överväg nödvändigt ventilationsutrymme. Håll ett avstånd på 5 cm på båda sidorna och 10 cm till apparatens fram- och baksida från väggar eller andra föremål.

Hur många liter är en frys?

Stora frysboxar rymmer cirka 600 liter, medan de största frysarna rymmer upp till cirka 400 liter.

Hur mycket el drar en Ölkyl?

Kyl. Ett nytt kylskåp drar ca 150 kWh/år mindre än ett gammalt, du spar 150 kronor/år.

Vilket kylskåp håller längst?

Sist men inte minst vill jag ta med ett Bosch kyl frys paket som verkligen har fått goda recensioner. Kylskåpet har VitaFresh som bidrar till att maten håller sig fräsch längre. Användare intygar att mejeriprodukter får längre livslängd i detta Bosch kylskåp med frys.

Hur bra är Gorenje kylskåp?

Rekommenderar inga produkter från Gorenje. Värmeindikationslamporna trillade ner och jag reklamerade. Gorenje bad mig kontakta deras servicetekniker för åtgärd vilket resulterade i en faktura på 1500kr. Vi har även köpt kyl och frys där flera av plastlådorna har gått sönder.

Hur väljer man kyl och frys?

Energistyrelsens tumregel är: En person behöver minst 100 liter och därefter läggs 50 liter per person till. Handlar du till flera dagar åt gången eller om du ofta har gäster kan det vara en fördel med ännu större. Är ni få i hushållet är det optimalt att köpa en kombinerad kyl-frys.

Vad ska man tänka på när man köper kyl och frys?

Vad ska jag tänka på vid val av ny kyl och frys? – Viktigast är att först mäta och se vilken höjd du får in, tänk på att det ska finnas utrymme för luften att cirkulera också. Hållbarheten på en kyl eller frys försämras avsevärt om det inte finns utrymme för ventilation, då får motorn jobba för hårt.

Hur mycket luft ovanför kyl?

För fristående kylskåp bör du lämna 5 cm ovanpå och 10 cm bakom produkten. Detta gör att värmen enkelt kan ledas bort och sänker energiförbrukningen.

Varför är mitt kylskåp varmt?

- Om ditt kylskåp känns varmare än det borde kan det beror på bristande utrymme mellan din kyl och dess omgivning. - Säkerställ att det finns ett fritt utrymme på minst 5 cm mellan enhetens sidor och baksida, och minst 2,5 fritt utrymme upptill. - Undvik direkt solljus på kylskåpet.

Hur mycket el drar en frys?

Frys. Ett strömsnålt frysskåp drar cirka 300 kWh/år, medan ett tioårigt drar 100 kWh mer och ger dig en besparing på 100 kronor/år.

Hur stor luftspalt bakom kylskåp?

För att kylskåpet ska fungera optimalt bör det nämligen ha en luftspalt på minst fem centimeter från toppen och upp till taket så att det får göra sig av med den varma luften den producerar i kylprocessen. Utan den möjligheten måste kylskåpet jobba hårdare och klarar inte att leverera samma resultat.