:

Hur mycket väger en marmorskiva?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket väger en marmorskiva?
  2. Vad kostar en marmorskiva?
  3. Hur mycket värme tål marmor?
  4. Hur känsligt är marmor i badrum?
  5. Hur behandlar man en marmorskiva?
  6. Hur känsligt är ett marmorbord?
  7. Hur tålig är marmor?
  8. Hur sköter jag min Marmorbänk?
  9. Vad kostar marmor golv?

Hur mycket väger en marmorskiva?

En bänkskiva i granit, marmor eller kalksten väger ca. 60 kg /m2 i 20 mm tjocklek, och ca. 90 kg/m2 i 30 mm tjocklek.

Vad kostar en marmorskiva?

Marmor. Våra marmorsorters pris per kvadratmeter börjar från 2750 SEK och går upp till 6000 SEK. Den mest populära marmorn, Carrara C, ligger på en nivå av 4200 SEK per kvadratmeter. Väljer du marmor, bör du också tänka på att marmor behöver mera underhållning än granit och kvarts.

Hur mycket värme tål marmor?

Natursten tål hög värme, upp till 500°C, dock ej värmechocker. Vi rekommenderar att använda underlägg till varma föremål, som stekpannor och grytor.

Hur känsligt är marmor i badrum?

Nackdelar: Eftersom marmor är en porös sten så är den känslig för syror så som vinäger, juice, vin m fl. Vår rekommendation är att du inte lägger ett marmorgolv i kök eller badrum då golvet kan utsättas för olika typer av vätskor och syror.

Hur behandlar man en marmorskiva?

Behandla smuts och fläckar på din marmorskiva Och tänk på att marmor är känsligt för syror. Därför ska man aldrig använda sura rengöringsmedel. Rengör med väl urvriden fuktad mjuk bomullstrasa innehållande enbart vatten eller mild tvållösning. Eftertorka med torr mjuk bomullstrasa.

Hur känsligt är ett marmorbord?

Tänk på att marmor är ett poröst material som absorberar vätskor, och blir därmed särskilt känsligt för spill. Detta gäller inte enbart för sura vätskor utan även för vatten. Använd därför alltid underlägg om du ställer glas på bordet för att undvika att det blir ringar på ytan.

Hur tålig är marmor?

Marmor är ett klassiskt material, och passar bra i både äldre och nyare hem. Det kommer i fler stilar och nyanser, och har både mörkare och ljusare färger att välja mellan. Dock är det porösare och mjukare än granit, och mindre tåligt för skador och missfärgningar.

Hur sköter jag min Marmorbänk?

För daglig rengöring räcker det att du torkar av marmorskivan med en mikrofibertrasa fuktad i ljummet vatten. Vid behov kan du även använda dig av grönsåpa, eftersom att fettet i såpan stänger marmorns porer och skyddar därför bänkskivan. Var noggrann med att torka bänkskivan helt ren efter rengöring.

Vad kostar marmor golv?

Priser på Marmor Klinker:

Marmor KlinkerPrisBeställa
Marmor Klinker Emperador Mörkgrå Matt 60x60 cm399 kr/m2köp
Marmor Klinker Emperador Grå Matt 60x60 cm368 kr/m2köp
Marmor Klinker Michelangelo Carrara Vit Matt 60x60 cm385 kr/m2köp
Marmor Klinker Emperador Mörkgrå Matt 30x60 cm399 kr/m2köp