:

Vad kostar det att byta en toalett?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att byta en toalett?
  2. Hur lång tid tar det att installera en toalett?
  3. Hur långt från väggen ska toaletten stå?
  4. Varför fastnar spolknappen?
  5. Vem kan fixa toalett?

Vad kostar det att byta en toalett?

En ny toalettstol kostar vanligen mellan kronor beroende på vilka funktioner du vill ha. Det är inte svårt att montera en toalettstol. Finns det redan en äldre toalettstol på plats klarar de flesta av att byta denna eftersom ledningar och avlopp redan är förberedda.

Hur lång tid tar det att installera en toalett?

Hur lång tid tar det att byta toalettstol? Arbetet med att byta toalettstol ska inte ta mer än 1-2 timmar. Många har golvvärme vilket betyder att det numera finns toalettstolar som limmas fast på golvet och som gör installationen enklare.

Hur långt från väggen ska toaletten stå?

Minst 38 centimetern från toalettens ”mittlinje” till vägg eller annat hinder på vardera sida av toaletten. Ha en yta på centimeter framför toaletten för att ha utrymme för personen som använder den. Räkna in minst tio centimeter utifrån väggen för badrumshylla eller skåp.

Varför fastnar spolknappen?

Orsak: Cisternens insida är smutsig och försämrar spolfunktionen. Lösning: Vi rekommenderar inte att man använder rengöringsmedel inne i cisternen då det kan påverka hållfastheten i de ingående plastdelarna. Lyft bort spolknappen och cisternen och rengör eller byt packning på spolventilen. Se hur du gör här.

Vem kan fixa toalett?

Om vattnet rinner efter att cisternen har fyllts upp, är det antingen kalk i cisternens mekanism eller också är inloppsventilen defekt. Om du är osäker eller har frågor om varför din toalett rinner, så rekommenderar vi att du kontaktar din lokala VVS-installatör.