:

Hur mycket överlapp på Plasttak?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket överlapp på Plasttak?
 2. Hur kapar man ett plasttak?
 3. Hur sätter man upp Plasttak?
 4. Hur länge håller ett plasttak?
 5. Varför Blåtonat Plasttak?
 6. Varför tätningslist Plasttak?
 7. Hur sågar man i polykarbonat?
 8. Hur sågar man i akrylplast?
 9. Hur täta Plasttak?
 10. Vilken skruv till Plasttak?
 11. Vilken Takplast ska jag välja?
 12. Hur länge håller ett Kanalplasttak?
 13. Vilken färg på Plasttak?
 14. Hur böjer man polykarbonat?
 15. Hur sågar man i plexiglas?

Hur mycket överlapp på Plasttak?

Lägg nästa platta med minst en korrugerings överlapp (se bild). Eventuellt överlapp i längsled ska vara minst 20 cm. Förvaring: Plattorna får inte lagras i bunt i direkt solljus. Rengöring: Rengöres enkelt med vanligt diskmedel och vatten; använd svamp eller trasa som ej repar trapetsplattan.

Hur kapar man ett plasttak?

Såga plasttak gör du enklast med en sticksåg med lågt varvtal och med sticksågsblad anpassat för plast. Som med all plast är det viktigt att använda lågt varvtal och såga långsamt för ett snyggt resultat och så att plasten inte spricker.

Hur sätter man upp Plasttak?

Takplattorna monteras lämpligen på en träkonstruktion, bestående av takbjälkar och reglar (se bild). Den sida av träkonstruktionen som är vänd uppåt (mot plattorna) bör målas med en vit färg då denna absorberar minst värme. Behöver plattorna kapas används en fintandad såg. Taklutningen bör vara minst 9 cm/meter.

Hur länge håller ett plasttak?

Hur länge ett tak kan förväntas hålla beror på var huset ligger, vilka temperaturer som generellt är i området, och hur utsatt taket är för hårda typer av väder. Det som ändå generellt kan sägas är att ett vanligt tak med takpannor i tegel och betong kan hållalänge som upp till runt 100 år.

Varför Blåtonat Plasttak?

Med ett korrugerat och blåtonat plasttak behåller du den där ljusa öppna utomhuskänslan samtidigt som du kan sitta ute och njuta även fast det regnar. Taket passar perfekt till exempelvis uterummet, altanen, vid poolen eller till carporten.

Varför tätningslist Plasttak?

Tätningslist för plasttak Tätningslisten monteras under plasttaket vid takets främre regel längs med hängrännan för att hindra att regnvatten, snö och löv ska tränga in. Tätningslisten används även ovanpå plasttaket för tätning under ryggning i de fall skivan monteras som nock.

Hur sågar man i polykarbonat?

Kapning av polykarbonatkanaler Vi kan skära av polykarbonatplattorna till de dimensioner du behöver, men om du inte är säker på måtten, eller vill skära av dem själv, kan polykarbonatkanelerna kapas med en fintandad cirkelsåg eller handsåg. Se till att plattan har bra stöd och inte kan vibrera.

Hur sågar man i akrylplast?

För att såga i plexiglas kan du använda en cirkelsåg, sticksåg, sänksåg eller en tigersåg. Det går också bra att använda en manuell såg, som till exempel en bågfil eller en fogsvans. Vilken såg som lämpar sig bäst i just ditt fall beror främst på vilken precision du behöver samt hur mycket plexiglas som ska sågas.

Hur täta Plasttak?

Vit tätningslist som används för tätning av blåtonade plasttak. Tätningslisten monteras under plasttaket vid takets främre regel längs med hängrännan för att hindra att regnvatten, snö och löv ska tränga in. Tätningslisten används även ovanpå plasttaket för tätning under ryggning i de fall skivan monteras som nock.

Vilken skruv till Plasttak?

En specialskruv avsedd för plasttak. Skruven har små vingar som vidgar skruvhålet och därmed ger plasten en rörelsemån på några millimeter, detta för att undvika sprickor.

Vilken Takplast ska jag välja?

Väljer du klar kanalplast bryts solstrålarna och värmestrålningen. Den har dessutom fördelen av att isolera och minska risken för kondens. Kanalplast finns i flera varianter. Nästa fråga handlar om styrka.

Hur länge håller ett Kanalplasttak?

Kanaltaken har hela 10 års reklamationsrätt. GoPs kanalplasttak tillverkas av polykarbonat som är ett överlägset starkt och slagtåligt material med lång livslängd. Taket har inga skruvhål i färdig takyta och klarar lutning ner till 3cm/m.

Vilken färg på Plasttak?

Välj rätt färg på plasten När det gäller takets genomsynlighet så är det viktigt att välja rätt färg på plasttaket. Ett vitt tak gör att uterummet blir enormt ljust när solen ligger på, så ljust att du inte kommer att kunna sitta i rummet utan solglasögon.

Hur böjer man polykarbonat?

Polykarbonat tål böjning bättre än akryl och kan monteras utan förformning även på välvda ytor. Som mest kan det böjas i en båge vars radie är 150 gånger tjockleken på skivan. Till exempel kan en 3 mm PC-skiva monteras på en båge vars radie eller r-värde är 450 mm.

Hur sågar man i plexiglas?

För att såga i plexiglas kan du använda en cirkelsåg, sticksåg, sänksåg eller en tigersåg. Det går också bra att använda en manuell såg, som till exempel en bågfil eller en fogsvans. Vilken såg som lämpar sig bäst i just ditt fall beror främst på vilken precision du behöver samt hur mycket plexiglas som ska sågas.