:

Hur högt sätter man en Terrassmarkis?

Innehållsförteckning:

  1. Hur högt sätter man en Terrassmarkis?
  2. Vad ska man tänka på när man köper markis?
  3. Hur bra är rustas markiser?
  4. Hur mycket lutar en markis?
  5. Hur breda markiser ska man ha?
  6. Vad är en Kassettmarkis?
  7. Hur är Bauhaus markiser?
  8. Hur mycket vind tål en fönstermarkis?
  9. Hur tar man bort kappan på markisen?

Hur högt sätter man en Terrassmarkis?

Du behöver du alltså montera markisen minst 12 cm ovanför dörren. Vill du exempelvis att någon som är 1,80 lång ska kunna gå under markisens lägsta punkt så räknar du: (Armlängd ex) 250 x 0,15 = 37, cm = 217,5 monteringshöjd.

Vad ska man tänka på när man köper markis?

Tänk på att väven är något smalare än kassettens bredd (om du valt en markis med kassett) och att det är bättre med en lite för stor än en lite för liten modell om du vill att markisen ska stänga ute solen även när den står lågt på himlen. En terrassmarkis behöver vara ungefär en meter bredare än ytan som ska skuggas.

Hur bra är rustas markiser?

Om Rustas markiser Alla våra markiser håller högsta kvalitet, precis som de du hittar i fackhandeln. Rustas markiser har en kraftig väv av spinnfärgad akryl. Väven är tillverkad i Europa och håller högsta ljushärdighetsklass 7–8. Den är dessutom impregnerad och har goda smuts- och vattenavvisande egenskaper.

Hur mycket lutar en markis?

Rekommenderad lutning är åtminstone 12° för att underlätta vattenavrinning vid regn. Detta innebär att höjden på markisens frontparti blir lägre än den höjd markisen monteras på samt att den yta markisen täcker med sitt utfall blir kortare än det mått på utfall man väljer på markisen.

Hur breda markiser ska man ha?

Så här mäter du din fönstermarkis Fönstermarkisen bör vara cirka 20-30 cm bredare än fönstrets bredd (karmmått). Detta för att fönstermarkisen skall skydda även för sol från sidan. Snyggast är det om markisen följer ett foder. Det mått du anger vid beställningen är fönstermarkisens totala breddmått inklusive kassett.

Vad är en Kassettmarkis?

Kassettmarkis. En kassettmarkis ger ett optimalt väderskydd och när den inte används förvaras solskyddet i en aluminiumkassett. Det ser både snyggt och rent ut, samtidigt som markisen är säkert skyddad från fukt och väta i inrullat tillstånd.

Hur är Bauhaus markiser?

Tyget är i impregnerat akryl vilket gör den vattenavstötande, smutsavvisande och underhållsfri. Markisen kan installeras med den medföljande fäste för montering. Observera dock att övrigt installationsmaterial säljs separat då detta skiljer sig beroende på vilket material markisen ska monteras har.

Hur mycket vind tål en fönstermarkis?

EN 13651 kallas den Europanorm som beskriver hur mycket vind och yttre påverkan markisen tål. Produkterna klassificeras mellan 0 och 3, där vindklass 3 är den högsta. Långt ifrån alla markiser testas och det kan därför ses som en bra kvalitetsgarant att din markis är testad.

Hur tar man bort kappan på markisen?

Skruva loss skruven och ta bort den gråa plastbiten för att kunna dra ut kappan. Sätt tillbaka plastbiten och skruven igen så att du vet var du har dem till våren när kappan skall sättas på igen. Så här ser markiserna ut utan kappa.