:

Hur tar man hand om en Palm?

Innehållsförteckning:

 1. Hur tar man hand om en Palm?
 2. Hur stor kruka behöver en Palm?
 3. Var kan man köpa billiga växter?
 4. Var köper man stora palmer?
 5. Hur sköter man en Phoenixpalm?
 6. Hur gör man Kalkfattigt vatten?
 7. Hur stor kruka till Yuccapalm?
 8. När ska olivträden tas in?
 9. Vilket är billigast Plantagen eller Blomsterlandet?
 10. Hur sköter man ett Spökträd?
 11. Vilka palmer kan man ha utomhus?
 12. Hur ofta ska man vattna en Väderkvarnspalm?
 13. När kan man ta ut Kanariepalm?
 14. När ta in Kanariepalm?
 15. Hur får man Avkalkat vatten?

Hur tar man hand om en Palm?

Så lyckas du med palmer!

 1. Dör palmen, då är det förmodligen för varm och torr luft i rummet. Palmer gillar generellt svalare rum med mycket ljus. ...
 2. Palmer gillar att bli duschade under hela vinterhalvåret. ...
 3. Palmer har ofta djupa rötter. ...
 4. Palmer behöver en viloperiod då och då under vintern, 14-18 grader är perfekt.

Hur stor kruka behöver en Palm?

Vid omplantering rekommenderas Blomsterlandets blomjord. Passa även på att byta innerkrukan till en modell större så att rotsystemet har möjlighet att utvecklas. Det bör rymmas ca 2-3 cm ny jord runt hela jordklumpen.

Var kan man köpa billiga växter?

Välkommen att kolla in vårt sortiment av olika växter och blommor till din trädgård som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilka uteväxter vi kan erbjuda.

Var köper man stora palmer?

 • Kanariepalm. Ø19 cm, Grön. 349:- (4) ...
 • Guldpalm. Höjd 120 cm, Grön. 379:- (93) ...
 • Väderkvarnspalm. Höjd 100-140 cm, Grön. 1899:- Lägg i varukorg. ...
 • Dvärgpalm. Ø27 cm, Grön. 899:- (2) ...
 • Förmakspalm. Höjd 95 cm, Grön. 599:- ...
 • Jättepalmlilja. Höjd 60 cm, Grön. 129:- ...
 • Kokospalm. Höjd 110 cm, Grön. 329:- ...
 • Förmakspalm. Höjd 140 cm, Grön. 999:-

Hur sköter man en Phoenixpalm?

Kanariepalmen vill placeras ljust i sol-halvskugga och gärna ute sommartid. Vattna rikligt med lätt upptorkning mellan givorna. Gödsla med svag dos näring vid varje vattning. Vintertid vill kanariepalmen stå ljust, skyddat och frostfritt.

Hur gör man Kalkfattigt vatten?

Det finns en del bra fördelar med regnvatten framför det vatten du får ur kranen; vattnet är kalkfattigt och dessutom helt gratis. Detta är fördelar som är en ren vinst och är extra viktiga att notera om du har många kalkskyende växter i trädgården.

Hur stor kruka till Yuccapalm?

Ställ i ett glas eller en burk med lite vatten i botten och vänta på att rötter börjar bildas. När rötterna börjar växa ut är det dags att sätta sticklingen i en kruka på ca 12 cm i diameter fylld med blomjord.

När ska olivträden tas in?

Olivträd, Olea europaea När temperaturen faller under 10 grader bör plantan tas in för övervintring. Bäst mår olivträdet i en ljus och sval placering inomhus, mellan 3-10 grader.

Vilket är billigast Plantagen eller Blomsterlandet?

De butiker som besöktes var Bauhaus, Blomsterlandet, Hornbach, ICA Maxi och Plantagen. Plantagen vann överlägset med en hel vår-kundvagn för summan 1081kr mot Bauhaus som kom sist med 2515 kr. Plantagens priser var klart lägre på de flesta av varorna vilket gav stort utslag på totalsumman.

Hur sköter man ett Spökträd?

Spökträdet gillar jämnt fuktig jord, så undvik att låta det torka ut helt. Placera ljust och plantera gärna om i större krukor för bättre tillväxt. Kan beskäras om så önskas. Tål inte frost.

Vilka palmer kan man ha utomhus?

Palmer för Skandinavien

 • De som växer bra i svala klimat men som kräver milda vintrar (Trachycarpus, Chamaerops).
 • De som klarar sträng kyla men som kräver varma somrar för att växa bra eller uppnå full härdighet (Rhapidophyllum, Sabal minor, Nannorrhops).

Hur ofta ska man vattna en Väderkvarnspalm?

Det räcker med att vattna växten en gång i veckan. Om växten står utomhus behöver den mer vatten. Låt inte jorden torka upp på sommaren. På vintern föredrar växten däremot att jorden är torr.

När kan man ta ut Kanariepalm?

Kanariepalmen är lättskött och kan stå ute hela säsongen, tål någon enstaka minusgrad utan att skadas. Passar därför bra i kruka på uteplatsen. Vinterförvaras frostfritt. Kanariepalmen kommer som namnet antyder från Kanarieöarna, där den växer vilt.

När ta in Kanariepalm?

De flesta palmer måste förvaras ljust och frostfritt vintertid. Kanariepalm vinterförvaras gärna i ett inglasat, frostfritt uterum, i 10-12°C. Dvärgpalmen kan övervintras på en ljus och frostfri plats, 5-10°C. Vattna sparsamt under viloperioden.

Hur får man Avkalkat vatten?

Om du har problem med kalkbeläggningar i dina apparater, börja med att titta på vad tillverkarna rekommenderar. Du behöver kanske ställa in maskinen eller avkalka oftare. Några exempel på hur du kan avkalka med ättiklösning: Kaffebryggare & vattenkokare: Häll 1 dl ättika (24 %) och 6 dl vatten i bryggaren/kokaren.