:

Vilken fransk skulptör föddes 12 november 1840?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken fransk skulptör föddes 12 november 1840?
 2. Vem skrev Tänkaren?
 3. Vem har skulpterat Tänkaren?
 4. Vilken världsberömd skulptur utan huvud?
 5. Vilken skulptör gjorde statyn?
 6. Vad betyder skulptör?
 7. Vilken staty saknar huvud?
 8. Är huvudlös korsord?
 9. Vem har gjort Evert Taube skulptur?
 10. Vad är en Mirett?
 11. Vad gör en bildhuggare?
 12. Vilken känd skulptur saknar huvud?
 13. Vad heter statyn?
 14. Vad är att avsky?
 15. Kan skotten vara korsord?

Vilken fransk skulptör föddes 12 november 1840?

François-Auguste-René Rodin, född 12 november 1840 i Paris, död 17 november 1917 i Meudon, Frankrike, var en fransk skulptör, tecknare, grafiker och fotograf. Porträtt av Auguste Rodin.

Vem skrev Tänkaren?

Auguste Rodin, ”Tänkaren”, , bronsskulptur. Det första vi möter är en övermänskligt stor bronsskulptur, Auguste Rodins () Tänkaren. Kompakt, hukande och grubblande in i evigheten.

Vem har skulpterat Tänkaren?

Tänkaren (franska Le Penseur) är en skulptur i brons av Auguste Rodin. Skulpturen föreställer en sittande, grubblande man försjunken i djupa tankar. Rodin utförde en mindre gipsversion runt 1880 som en del till en större skulpturgrupp, Helvetets portar, han då börjat arbeta med.

Vilken världsberömd skulptur utan huvud?

Nike från Samothrake (grekiska: Νίκη της Σαμοθράκης) är en 245 centimeter hög marmorskulptur föreställande den grekiska segergudinnan Nike.

Vilken skulptör gjorde statyn?

David (staty)

KonstnärMichelangelo
Basfakta
Tillkomstår
TypSkulptur
PlatsGalleria dell'Accademia, Florens

Vad betyder skulptör?

En skulptör (med äldre språkbruk bildhuggare) är en konstnär som skapar skulpturer och andra tredimensionella konstföremål. En skulptör kan arbeta med alla slags material: traditionellt har lera, brons, marmor eller granit varit vanligast. Idag använder skulptörer även aluminium och olika sorters plast.

Vilken staty saknar huvud?

På skylten står det HAM, det vill säga Helsingfors konstmuseum. Under HAM står det "Katselmus" (på svenska besiktning), som är namnet på konstverket. På skylten står också att konstnären är okänd, att figuren är gjord av plast och stål och att den är tillverkad 2018. Statyn ser ut som en skyltdocka.

Är huvudlös korsord?

Synonymer till huvudlös

 • utan huvud; tanklös, oförnuftig, vansinnig, dåraktig, dumdristig. motsatsord. förståndig, eftertänksam.
 • Användarnas bidrag. vanvettig, befängd, oförståndig.

Vem har gjort Evert Taube skulptur?

Evert Taubes terrass är en stensatt plats på västra Riddarholmen i Stockholm. Terrassen ligger mellan Wrangelska palatset och Riddarfjärden och utgör en del av Norra Riddarholmshamnen. På Evert Taubes terrass står sedan 1990 Taubes staty, skulpterad av Willy Gordon.

Vad är en Mirett?

- är en pinne med olikformade ståltrådar i ändarna som passar för att ta bort större bitar ur leran.

Vad gör en bildhuggare?

Som bildhuggare skapar du vackra dekorationer, ornament och föremål i trä. Tillgången till skickliga träbildhuggare som kan utsmycka och vårda möbler och interiörer är av mycket stor betydelse för människans kulturella uttryck och arv.

Vilken känd skulptur saknar huvud?

Nike från Samothrake (grekiska: Νίκη της Σαμοθράκης) är en 245 centimeter hög marmorskulptur föreställande den grekiska segergudinnan Nike. Skulpturen är ett av den hellenistiska konstens största mästerverk. Den restes omkring 190 f.Kr.

Vad heter statyn?

Frihetsgudinnan (engelska Statue of Liberty, egentligen frihetsstatyn), som formellt heter Liberty Enlightening the World (Friheten upplyser världen), är en staty på Liberty Island vid Hudsonflodens utlopp sydväst om Manhattan (New York)....Frihetsgudinnan.

Geografiskt läge
TypKulturarv
Kriterieri, vi
Referens307
Historik

Vad är att avsky?

Ordet avsky är en synonym till förakt och hat och kan bland annat beskrivas som ”motvilja, avsmak, hat”. Ordet är motsatsen till kärlek. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avsky samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan skotten vara korsord?

Synonymer till skott

 • kula, projektil, ammunition, patron; knall, smäll, skräll. målskott, spark, kast. stickling, telning, knopp. skiljevägg, avbalkning. som ett skott blixtsnabbt; klä skott bli utsatt för klander, få skulden för; komma till skott äntligen komma igång.
 • Användarnas bidrag. grodd, salva, ranka, reva.