:

Hur vet man att remmen slirar?

Innehållsförteckning:

 1. Hur vet man att remmen slirar?
 2. Har gnista och bensin men startar inte?
 3. Måste gasa för att moppen ska starta?
 4. Får en moped gå i 60?
 5. Får en moppe gå snabbare än 45?
 6. När är det dags att byta Variatorrem?
 7. Vilken Variatorrem är bäst?
 8. Hur ska gnistan se ut moped?
 9. Varför startar inte min Crossmoppe?
 10. Hur fungerar Automatchoke moped?
 11. Hur använder man startgas på moped?
 12. När kom Mopedkortet?
 13. Vad gäller för Veteranmopeder?
 14. Vilka Mopedklasser finns det?

Hur vet man att remmen slirar?

Remmen slirar: Remmen kan slira, då den inte får grepp i starten och slirar samt kan dra ner på din toppfart. Det kan bero på att packboxen i den bakre remskivan har blivit för varm när man trimmar så den har helt enkelt blivit för varm och gött sönder lite smått.

Har gnista och bensin men startar inte?

En grundregel vid felsökning är annars följande: Gör några startförsök och kolla sedan på tändstiftet. Är det blött ligger felet i tändsystemet och är det torrt ligger felet i bränsletillförseln. En motor ska starta om förtändningen står lite fel.

Måste gasa för att moppen ska starta?

Medan du försöker få igång moppen så finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på. När du försöker starta en kall moppemotor så ska du choka om det går. Rör inte gasen över huvud taget och kicka/ kör startmotor tills motorn startar eller tills du konstaterar att den inte vill starta.

Får en moped gå i 60?

Från 1 januari är det inte tillåtet att köra en moped klass I i högre hastighet än 45 km/tim. Dagens EU-mopeder kan lätt trimmas att göra hastigheter upp till 60-80 km/tim. Varken mopedens bromsar, däck eller ram är konstruerade för så höga hastigheter.

Får en moppe gå snabbare än 45?

Moped klass I är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul och som är konstruerat för en hastighet av högst 45 km/timmen. Definitionen av moped klass I beror på antalet hjul och vilken sorts motor som mopeden är rustad med.

När är det dags att byta Variatorrem?

att det bildats massa remsor över hela kanten på remmen, då är det hög tid att byta remmen. Om man byter rem och sen börjar den karva sig nästan direkt igen har man antingen en för dålig rem eller så är det något fel i drivningen som gör att remmen slits ut ovanligt fort.

Vilken Variatorrem är bäst?

Om du har en snöskoter som har upp till 500 cc så rekommenderar vi Carlisle Ultimax MAX eller Dayco HP som variatorrem. Både Carlisle Ultimax MAX-serien och Dayco HP-serien är tillverkade och utformade för att ge bästa grepp under variatorremmens hela livslängd.

Hur ska gnistan se ut moped?

 • Sätt tillbaka tändstiftet i tändhatten och lägg tändstiftet mot metall.
 • Håll gärna fast tändstiftet med en polygrip så att du inte får en stöt.
 • Tryck sedan på startknappen (eller be en kompis kicka)
 • Nu skall du få en stark klar blå/vit gnista i elektrodgapet på tändstiftet se bild 8.

Varför startar inte min Crossmoppe?

Börja med att kolla bensinen i tanken, sen kan du kolla att du får ner bensin i förgasaren på olika sätt, tex kan du ta bort luftfiltret och sätta handen där och kicka samtidigt då ska du få bensin på handen. Eller skruva loss tändstiftet och kolla ifall det är blött, då vet du om den får bensin.

Hur fungerar Automatchoke moped?

I korthet så fungerar automatchoken på det här viset: när moppen är kall så släpper choken in extra bensin. när du startar moppen matas choken med 12volt "pinnen" går ut och stryper det extra bensin flödet. efter ca 5 min är "pinnen" helt ute och choken därmed frånslagen.

Hur använder man startgas på moped?

stargasen sprutar du in i luftfilter alt. plockar bort luftburken och sprutar in direkt i förgasaren, gasen är mer lättantändlig än bensin så moppen startar enklare+ att den tar sig in i cylindern.

När kom Mopedkortet?

2001 infördes i Sverige krav på förarbevis för EU-moppe.

Vad gäller för Veteranmopeder?

Svar: För att få framföra en äldre moped på allmän väg krävs det att den har en gällande trafikförsäkring och att föraren har en godkänd hjälm. Sedan ska givetvis mopeden vara i bra skick så att bromsar och lyse fungerar. Den ska också stämma överens med det typintyg som varje såld moped i Sverige har.

Vilka Mopedklasser finns det?

Moped är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul och som delas in i två klasser, moped klass I och moped klass II.