:

Hur kommer man in på college i USA?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kommer man in på college i USA?
 2. Vad kan man läsa på college?
 3. Vad heter årskurserna i high school?
 4. Hur söker jag till college?
 5. Vilket land är bäst att plugga i?
 6. Vad är årskurs 8 i USA?
 7. Vad motsvarar high school?
 8. Hur svårt är college?
 9. När ska man söka till college i USA?

Hur kommer man in på college i USA?

Om du ska studera på college eller universitet i USA behöver du söka studentvisum. För att ansöka om studentvisum till USA så måste du först vara antagen till en skola och få ett så kallat I-20 dokument. Sedan får du fylla i diverse ansökningshandlingar och gå på en intervju på amerikanska ambassaden i Stockholm.

Vad kan man läsa på college?

Att studera på Community College Community colleges erbjuder tvååriga program som kan leda till en Associate of Arts (AA) eller Associate of Science (AS) examen. Community College erbjuder dessutom många yrkesinriktade 1-2 åriga program. Exempel på ett populärt community college är Santa Monica College i Los Angeles.

Vad heter årskurserna i high school?

USA:s skolsystem Årskurs 1-6, de första åren kallas för elementary school och därefter är det high school som är årskurs 7-12 . Elever kan därefter gå två eller fyra år på college som skulle kunna ses som ett mellanting, mellan ett svenskt gymnasium och en högskola.

Hur söker jag till college?

Att ansöka till ett universitet eller college i USA skiljer sig från hur det fungerar i Sverige. I USA finns till exempel ingen central antagning, utan du söker till varje skola separat. Du behöver också fixa visum och bevis på att du kan finansiera dina studier.

Vilket land är bäst att plugga i?

Topp 10 bästa studentstäderna i världen

 • London, England.
 • Sydney, Australien. ...
 • Hongkong. ...
 • Boston, USA. ...
 • Tokyo, Japan. ...
 • Montreal, Kanada. ...
 • Toronto, Kanada. ...
 • Seoul, Sydkorea. Det här är en stad som verkligen är på väg uppåt i popularitet. ...

Vad är årskurs 8 i USA?

Middle school (Sjätte/sjunde till åttonde årskursen) Skolor som börjar med sjätte eller sjunde årskursen och slutar med åttonde, ibland nionde, årskursen har olika namn, bland dessa finns "Middle school", "junior high school", och "intermediate school" .

Vad motsvarar high school?

Vad är High School? High School i USA är den amerikanska motsvarigheten till gymnasiet. High School omfattar de fyra sista åren av den amerikanska grundskolans tolv år. En High School-examen med godkända betyg ger ett High School Diploma vilket är motsvarigheten till en svensk studentexamen i USA.

Hur svårt är college?

Den här kursen är ganska svår eftersom jag har noll koll på det amerikanska systemet. Det är ganska många begrepp som jag aldrig hört eller inte förstår. Det gäller att hänga med så gott jag kan när professorn föreläser. Sedan är det egen inläsning, prov och inlämningsuppgifter.

När ska man söka till college i USA?

På många skolor kan du även läsa sommarkurser för att påskynda utbildningen. Av akademiska och sociala skäl rekommenderas utländska studenter att påbörja sina studier i USA på hösten. Du som börjar plugga på hösten kan dessutom söka fler stipendier än de som börjar på våren.