:

Hur stort är ett kylskåp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stort är ett kylskåp?
  2. Vad ska frysen stå på 1 6?
  3. Hur mycket plats behöver ett kylskåp?
  4. Hur stor är en vanlig frys?
  5. Vad ska kylskåpet stå på 1 5?
  6. Är 1 eller 5 kallast i ett kylskåp?

Hur stort är ett kylskåp?

Fristående kyl: Ett kyl-/frysskåp har normalt en bredd på 60 cm och ett djup på 60 cm. Höjden varierar desto mer, från ca 45 cm upp till 200 cm. Volymen ligger ofta runt 300 liter.

Vad ska frysen stå på 1 6?

I frysen ska temperaturen ligga på –18°C.

Hur mycket plats behöver ett kylskåp?

För fristående kylskåp bör du lämna 5 cm ovanpå och 10 cm bakom produkten. Detta gör att värmen enkelt kan ledas bort och sänker energiförbrukningen.

Hur stor är en vanlig frys?

Och bara för att man ofta tänker att frysboxar är stora, händer det att man köper en för liten modell i alla fall. Köp därför gärna 50 liter större än vad du tror att du behöver. En överfylld frysbox ger både högre energiförbrukning och sämre hållbarhet för matvarorna.

Vad ska kylskåpet stå på 1 5?

Mest kylskåp temperaturinställningarna styrs med en ratt eller skjutreglage. Det är de ibland märkt 1 till 5 eller 1 till 9 . Om du inte är säker på vad du ska ställa in, ställ den sedan någonstans i mitten. Om ratten är numrerad 1 till 5, sätt den på 3, om ratten är numrerad 1 till 9, ställ sedan in på 4.

Är 1 eller 5 kallast i ett kylskåp?

Mät temperaturen i kylen Vissa kylskåp har en inbyggd termometer medan andra enbart har en indikation mellan exempelvis 1-5 där 5 är kallast och 1 är varmast.