:

Kan japaner och koreaner förstå varandra?

Innehållsförteckning:

 1. Kan japaner och koreaner förstå varandra?
 2. Hur skriver man hangul?
 3. Vad heter det koreanska alfabetet?
 4. Hur funkar koreanska namn?
 5. Hur läser japaner?
 6. Hur säger man Japan på japanska?
 7. Vad heter det arabiska alfabetet?
 8. Hur läser man japanska tecken?
 9. Hur man räknar till tio på japanska?
 10. Hur man skriver på japanska?
 11. Hur hälsar man på koreanska?
 12. Vad är det latinska alfabetet?
 13. Vad betyder Abu?

Kan japaner och koreaner förstå varandra?

Likheter mellan japanska och koreanska Talare av båda språken kan inte förstå varandra utan att ha studerat det andra språket – till skillnad från t. ex. norska och svenska. Men när man börjar titta lite närmare på vad språkens beståndsdelar och hur de är strukturerade ser man mer och mer likheter.

Hur skriver man hangul?

Från början skrevs hangul, likt kinesiska, i vertikala rader uppifrån och ner, från höger till vänster. Kalligrafer skriver fortfarande på detta sätt ibland men för praktiska ändamål skrivs hangul nu horisontellt från vänster till höger.

Vad heter det koreanska alfabetet?

Det koreanska alfabetet, hangul, anses vara ett av de enklare asiatiska alfabeten att lära sig.

Hur funkar koreanska namn?

Koreanska namn består av ett familjenamn, vanligen bestående av ett kinesiskt tecken, hanja, följt av ett personnamn, vanligen bestående av två tecken. I Nordkorea används inte hanja i offentliga sammanhang, utan namnet är alltid skrivet med det koreanska alfabetet, hangul.

Hur läser japaner?

Japanska kan skrivas på två sätt: både i kolumner som går uppifrån och ner, från höger till vänster, eller som på svenska; horisontellt från vänster till höger. IJapan finns det böcker som har bokryggen både på höger och vänster sida.

Hur säger man Japan på japanska?

Japan (japanska: 日本, Nihon eller Nippon; formellt 日本国, Nihon-koku eller Nippon-koku (info); bokstavligt staten Japan) är en östat och konstitutionell monarki (kejsardöme) i Östasien.

Vad heter det arabiska alfabetet?

Det arabiska alfabetet är en abjad, det vill säga en konsonantskrift där vokaler är frivilliga och markeras med diakritiska tecken. Det är dock inte en "ren" abjad; långa vokaler skrivs med några få undantag alltid ut men inte de korta.

Hur läser man japanska tecken?

Det finns flera tusen kanji-tecken och till skilnnad från hiragana och katakana har varje alla tecken olika betydelser. De flesta har dessutom mer än ett uttal, beroende på sammanhanget. Till exempel kan 今日 läsas kyō, som betyder ”idag” men det kan också läsas konnichi, vilket betyder ”de senaste dagarna”.

Hur man räknar till tio på japanska?

Japanska ord :: Siffrorna 1 till 10

 1. 一 (ichi)
 2. 二 (ni)
 3. 三 (san)
 4. 四 (yon)
 5. 五 (go)
 6. 六 (roku)
 7. 七 (nana)
 8. 八 (hachi)

Hur man skriver på japanska?

Det finns inga fasta regler för det här och japanska namn på djur och växter skrivs lika ofta med hiragana eller kanji. En japansk text skrivs vanligtvis uppifrån och ner, och från höger till vänster. Numera har det dock blivit allt vanligare att man skriver horisontellt, från vänster till höger.

Hur hälsar man på koreanska?

I sådant umgänge är koreaner artiga på gränsen till ceremoniella, medan de kan vara mycket informella med vänner av samma sociala rang. Bugning är vanligaste sättet att hälsa, men även handskakning är vanligt bland män. Affärsmän skakar hand och bugar ofta på samma gång.

Vad är det latinska alfabetet?

Det latinska alfabetet är ett alfabet, ursprungligen anpassat för latinet, som har spridits till många andra språk, och som har blivit det vanligaste alfabetet i världen. Det används framförallt i västvärlden, där många indoeuropeiska språk finns, och i länder som har varit västerländska kolonier.

Vad betyder Abu?

Abu=far. Vanligt som förled, oftast självständigt.