:

Hur bygger man en nedgrävd pool?

Innehållsförteckning:

 1. Hur bygger man en nedgrävd pool?
 2. Kan man gräva pool själv?
 3. Kan man gräva ner en Ovanmarkspool?
 4. Hur bygger man en simbassäng?
 5. Hur bygger man en pool billigast?
 6. Måste man dränera runt en pool?
 7. Vad behöver man till en pool ovan mark?
 8. Kan man ha poolen ute på vintern?
 9. Hur länge håller en Träpool?
 10. Hur bygga pool ovan mark?

Hur bygger man en nedgrävd pool?

Den sätts på plats, och därefter bygger man ett golv av trä runt det. En nergrävd pool kostar mer tid och pengar. Om det måste sprängas i berggrund blir det naturligtvis dyrare. Detsamma gäller också om tomten du ska gräva pool på har ojämna markförhållanden eller mark- och lermassor som kan ge ojämnheter.

Kan man gräva pool själv?

Anlita markentreprenör eller gräva själv Om det inte är en liten pool behöver du en grävmaskin. Det blir snabbt ohanterligt att gräva för hand. Ju mindre maskin desto billigare i timmen men desto fler timmar. En större grävare gör arbetet fortare men till ett högre timpris.

Kan man gräva ner en Ovanmarkspool?

En ovanmarkspool kan ofta inte grävas ner, utan skulle implodera av det omgivande trycket. Däremot finns det poolformar som både kan grävas ner och stå fristående. Dessa är lämpliga i kuperade marker där en del av poolen grävs ner och den andra sidan blir fristående.

Hur bygger man en simbassäng?

Materialet du behöver för att bygga pool inkluderar vanligen:

 1. Pool.
 2. Poolskydd eller pooltak.
 3. Teknik för rening och uppvärmning inklusive ledningar för dessa som räcker till det avstånd du har mellan teknikrum och pool.
 4. Markduk.
 5. Dräneringsslang.
 6. Underlag: För stenbädd: Bärlager/makadam + sand. ...
 7. Återfyllnadsmaterial.

Hur bygger man en pool billigast?

En upphöjd pool är oftast det enklaste och billigaste alternativet. Denna pooltyp passar extra bra på en suterrängtomt, då man kan placera poolen i en sluttning och bygga in den i en uteplats. Har du en helt jämn tomt utan nivåskillnader är det dock snyggast att bygga en markpool som smälter in i trädgården.

Måste man dränera runt en pool?

Man måste dränera poolgropen ifall det finns risk för grundvatten. Grundvattnet kyler poolen och det går åt mer energi att få poolen varm. Dessutom ökar risken att marken rör sig och skadar poolen eller pooldetaljerna.

Vad behöver man till en pool ovan mark?

Det som du själv behöver ta ställning till och köpa utöver är ett reningsverk, ett sandfilter och poolslangar till detta. Detta beror på att det finns olika kapacitet på ett sandfilter, och beroende på om du vill koppla till några tillbehör, såsom poolvärmare så kräver det ett sandfilter med högre kapacitet.

Kan man ha poolen ute på vintern?

Fast Set-pool, barn- och stålrörspooler rengörs, torkas, monteras ner och förvaras inomhus. Stålväggspooler och andra vintertåliga pooler behöver förberedas inför vintern. När poolen tas ur bruk inför vintern är det också viktigt att göra ett avslutande underhåll för att nästa säsong ska kunna inledas utan problem.

Hur länge håller en Träpool?

Snabbsummering översikt

PoolstommeU-värde (lågt värde = bättre isoleringsförmåga)Livslängd
Trä>1 W/m² °C20 år
Glasfiber>1 W/m² °C20-30 år
Tjällden0,14 W/m² °C>50 år
Stål>1 W/m² °C25 år

Hur bygga pool ovan mark?

En pool ovan mark kräver mindre markarbete, det räcker oftast med att gräva ur 1–2 decimeter jord och sedan lägga på ett bärlager innan du monterar poolen. Vill du spara såväl pengar som tid och samtidigt gräva så lite som möjligt i trädgården är därför detta ett bra alternativ.