:

Vad kostar en bänkskiva i Dekton?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar en bänkskiva i Dekton?
 2. Vad är Dekton för material?
 3. Hur mycket kostar silestone?
 4. Vad kostar en Ekbänkskiva?
 5. Vad kostar Dekton arga?
 6. Är Dekton bra?
 7. Hur tillverkas Dekton?
 8. Hur bra är silestone?
 9. Vad kostar en bänkskiva i kvarts?
 10. Vilken typ av bänkskiva är bäst i kök?

Vad kostar en bänkskiva i Dekton?

5951 kr /m2 (2380 kr /lpm*)

Vad är Dekton för material?

Dekton® är en ultrakompakt yta tillverkad med en teknik som kallas PST-teknik (Particle Sintring Technology) som utvecklats exklusivt av Cosentino Group. Nyckeln till PST-teknologin ligger i den högra grad av kompression som ger Dekton® överlägsna egenskaper och gör det nästintill underhållsfri.

Hur mycket kostar silestone?

Silestone Lagoon - Högpresterande ljus komposit från Silestone

 • 12 mm - Mocka. 7195 kr /m2 (2878 kr /lpm*) ...
 • 3811 kr /m2 (1524 kr /lpm*) 1 3811,00.
 • 20 mm - Mocka. 6632 kr /m2 (2653 kr /lpm*) ...
 • 20 mm - Polerad. 5132 kr /m2 (2053 kr /lpm*) ...
 • 30 mm - Mocka. 7900 kr /m2 (3160 kr /lpm*) ...
 • 30 mm - Polerad. 6707 kr /m2 (2683 kr /lpm*)

Vad kostar en Ekbänkskiva?

Pris för bänkskiva i trä Priset på en bänkskiva i trä beror helt på träslaget. En bänkskiva i stavlimmad ek kostar ca 1 500 kr/löpmeter medan exklusiva träslag som valnöt kan kosta uppemot 2 700kr/löpmeter.

Vad kostar Dekton arga?

5069 kr /m2 (2028 kr /lpm*)

Är Dekton bra?

En annan typ av kompositsten som används i bänkskivor är Dekton. Detta är det mest tåliga material och sammanställs med råvaror som också används för att skapa glas, porslin och kvartsytor. Detta skapar en extremt tålig yta som både står emot repor, värme och fläckar från exempelvis vin, kaffe, märkpennor och rost.

Hur tillverkas Dekton?

För att tillverka Dekton används den unika TSP-tekniken, en teknisk process som är en accelererad version av de metamorfa förändringar som natursten upplever då den exponeras för högt tryck och hög temperatur under årtusenden.

Hur bra är silestone?

Silestone är det bästa som finns på marknaden och ger det där lilla extra till varje yta där de används. Silestones kompositskivor består av 94% naturlig kvarts, vilket gör materialet utomordentligt hårt och motståndskraftigt. Det enda naturliga material som är hårdare än kvarts är diamant, safir och topas.

Vad kostar en bänkskiva i kvarts?

En bänkskiva i kvarts kostar i snitt 525 euro per kvadratmeter. Men prisspannet är stort, från 250 upp till 1 000 euro. Anledningen till det är att kvarts är en kompositsten som kräver mankraft för att tillverkas, till skillnad från granit och marmor som mejslats fram av naturen.

Vilken typ av bänkskiva är bäst i kök?

Råd & Röns amerikanska systertidning Consumer Reports har testat olika bänkskivor, bland annat hur väl skivorna stod emot fläckar, värme, nötning, stötar och repor. Bäst i test blev skivor av kvarts och granit, som båda var i topp när det gällde att stå emot värme, nötning och repor.