:

Vad är Silestone bänkskiva?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Silestone bänkskiva?
  2. Vad är komposit bänkskiva?
  3. Hur mycket kostade er bänkskiva?
  4. Vad är silestone för material?
  5. Vad betyder silestone?
  6. Vad är komposit sten?
  7. Vilken bänkskiva är dyrast?
  8. Vad kostar en bänkskiva i trä?

Vad är Silestone bänkskiva?

Silestone är tillverkade i mer än 90 % kvarts, vilket ger dem en stark yta med de enastående beständighets- och hållbarhetsegenskaper du behöver i ditt hem. Dessa egenskaper är det bästa alternativet för ditt hem, inte bara i köket, utan även i badrummet, på golv och som ytbeklädnad.

Vad är komposit bänkskiva?

Med en bänkskiva i komposit får du ett material som håller länge, både sett till utseende och kvalitet. Det starka materialet består av 94% mald natursten och 6% bindemedel som säkerställer att du kan njuta av dina bänkskivor under en lång tid framöver.

Hur mycket kostade er bänkskiva?

En stenbänkskiva i granit kostar i snitt 300 euro per kvadratmeter. Men den finaste graniten kan kosta upp till 500 euro per kvadrat. Bänkskivor i marmor kostar i snitt 350 euro per kvadratmeter.

Vad är silestone för material?

Materialet Silestone består av 94 % kvarts, vilket ger ett otroligt hårt och motståndskraftigt material. Det är därför en optimal yta för köksbänkar, golv, badrum och väggbeklädnad, som ger minimalt antal fogar. Silestone är skapat för att ge vackra ytor med extraordinära texturer och fantastiska egenskaper.

Vad betyder silestone?

Silestone är ett kvarts komposit bestående av 94% krossad natursten (de hårdaste delarna av granit) och 6% nytänkande såsom färgpigment, glas samt spegelchips och bindämnen. Det är det närmsta man kommer äkta natursten. Ytan är resistent mot fläckar, repor och syror.

Vad är komposit sten?

Kompositsten, även känd som konststen eller kvartssten, är – som namnet antyder – gjord av människan. Dess fördelar är oföränderlig och enhetlig färg och bra tekniska egenskaper – kompositsten är stark, tålig och icke-porös. Detta gör kvartsstenen mycket hygienisk.

Vilken bänkskiva är dyrast?

Sett enbart till priset så är keramiska bänkskivor dyrast, följt av kvarts och marmor medan det billigaste alternativet är en stenbänkskiva i granit.

Vad kostar en bänkskiva i trä?

Pris per kvadratmeter: Cirka kronor/lpm beroende på val av träslag, tjocklek och djup.