:

Hur många kvadratmeter är Sergels torg?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många kvadratmeter är Sergels torg?
 2. Hur mycket får man sälja för som privatperson?
 3. Vilka är Sveriges vackraste torg?
 4. Hur många torg finns det i gamla stan?
 5. Hur många personer får plats på Sergels torg?
 6. Vad händer på Plattan?
 7. Hur mycket pengar får man ta emot utan att skatta?
 8. Hur mycket får man tjäna på hobbyverksamhet 2021?
 9. Vilken är Sveriges vackraste byggnad?
 10. Vilket är Sveriges största torg?
 11. Vad heter Torget i Gamla Stan?
 12. Vad betyder ordet torg?
 13. Vad händer på Plattan idag?
 14. Vad hände på Sergels torg?
 15. Vad hände på Sergels torg idag?

Hur många kvadratmeter är Sergels torg?

Cirka 2 000 kvadratmeter.

Hur mycket får man sälja för som privatperson?

När du säljer dina saker (personlig egendom) behöver du inte betala skatt för försäljningssummor upp till 66 666 kronor under ett år. Det beror på att du först får göra ett avdrag med 25 procent på försäljningssumman och sedan har du dessutom rätt till ett grundavdrag på 50 000 kronor.

Vilka är Sveriges vackraste torg?

Lilla Torg i Malmö är Sveriges vackraste torg. Det enligt en omröstning av föreningen Arkitekturupproret. Nära 57.000 medlemmar har under 2021 röstat fram svaret på frågan om var landets vackraste torg finns.

Hur många torg finns det i gamla stan?

Järntorget, Kornhamnstorg, Mälartorget och Munkbron var handelstorg med torghandel, de låg desstuom i direkt anslutning till vattnet där varor kom in och gick ut från staden.

Hur många personer får plats på Sergels torg?

Röda Huset mellan Soltrappan och Hamngatan, 2022. Sergels torg vy österut, september 2020. Sergels torg med glasobelisken by night 2021....Sergels torg.

Sergels torg mot väst, Drottninggatan rakt fram och Länssparbankens hus på hörnet
Namn efterJohan Tobias Sergel
Anlagt1968
Läge
PlatsStockholm, Sverige

Vad händer på Plattan?

Sommarens program fortsätter att bjuda konst och kultur, bland annat DJ-spelningar, tillfälliga konstverk, stadsvandring och ljudpromenad. En pop up-park har också tagit plats torget.

Hur mycket pengar får man ta emot utan att skatta?

Gåva värd mer än 7 100 kronor Om värdet på gåvan är mer än 7 100 kronor ska du betala tull och skatt för gåvan inklusive fraktavgifter, som vid en vanlig import. Beroende på vilken vara gåvan är kan tullsatsen vara mellan 0 och 20 procent av gåvans värde.

Hur mycket får man tjäna på hobbyverksamhet 2021?

Får du in ett överskott av din hobbyverksamhet måste du dock betala skatt för det, och här finns ingen undre gräns. Det finns dock undantag när du får tjäna upp till 12 500 kronor per år utan att skatta och det är om du till exempel säljer bär eller svamp som du själv har plockat ute i skogen.

Vilken är Sveriges vackraste byggnad?

Universitetsbiblioteket i Lund har röstats fram som Sveriges vackraste byggnad av föreningen Arkitekturupprorets medlemmar. Omröstningen ägde rum på Facebook och av de 20 000 som röstade lade 1 200 personer sin röst på det universitetsbiblioteket, skriver SVT Nyheter Skåne.

Vilket är Sveriges största torg?

Sveriges största torg! - Omdömen - Stortorget - Tripadvisor.

Vad heter Torget i Gamla Stan?

Stortorget är Stockholms äldsta torg, beläget i Gamla stan. Stortorget utgjorde från början den centralpunkt kring vilken staden växte fram. Det var på detta torg som Stockholms blodbad ägde rum.

Vad betyder ordet torg?

ett öppet (planlagt) område i en stad, ursprungligen avsett som marknadsplats eller för att framhäva vissa byggnaders estetik. Etymologi: Av fornsvenska torgh, av fornnordiska torg, av fornöstslaviska търгъ (tŭrgŭ, "handel, kommers"); av urslaviska *tъrgъ.

Vad händer på Plattan idag?

Sergels Torg: brott & händelser Inga händelser har rapporterats från Polisen denna dag.

Vad hände på Sergels torg?

Vi är många som känner en oerhörd ilska och frustration över Rysslands invasion av Ukraina. Så kom med oss imorgon när vi tillsammans står upp för folkrätten och manifesterar vår solidaritet med Ukraina. Vi samlas kl 12:00 på Sergels torg.

Vad hände på Sergels torg idag?

Vi är många som känner en oerhörd ilska och frustration över Rysslands invasion av Ukraina. Så kom med oss imorgon när vi tillsammans står upp för folkrätten och manifesterar vår solidaritet med Ukraina. Vi samlas kl 12:00 på Sergels torg.