:

Hur vet man om en skateboard är bra?

Innehållsförteckning:

 1. Hur vet man om en skateboard är bra?
 2. Var kan man köpa en skateboard?
 3. Vad ska man tänka på när man köper en skateboard?
 4. Hur stor skateboard ska barn ha?
 5. Vilken skateboard nybörjare?
 6. Hur lång skateboard ska man ha?
 7. Vart kan man köpa en penny Board?
 8. Vilka två sporter ligger bakom uppfinningen skateboard?
 9. När kan man börja åka skateboard?
 10. Hur gammal ska man vara för att åka skateboard?
 11. Vad behöver man för att bygga en skateboard?
 12. Vilken hårdhet på Skateboardhjul?
 13. Vad heter Skateboardens delar?
 14. Hur man bygger en skateboard?

Hur vet man om en skateboard är bra?

Skateboard brädor mellan 7.5-7.8" fungerar för fullvuxna åkare men brukar rekommenderas till åkare mellan 8-14år. Skateboard brädor mellan 8.0 - 11" är oftast vad fullvuxna åkare kör på. Man kan även tänka såhär: 7.5-8.0" standard bräda för vuxna åkare som föredrar street åkning eller mer tekniska tricks.

Var kan man köpa en skateboard?

Skateboards kan du köpa i skateboardbutiker och de flesta större sportbutiker. De skateboards som säljs i leksaksaffärer är dock inte att rekommendera.

Vad ska man tänka på när man köper en skateboard?

Bredden som passar dig bäst beror på din egna längd, sko-storlek samt hur du tänkt använda din skateboardbräda och personliga preferenser. Om man väljer en skateboard som är för bred för dig kommer du behöva använda extra kraft vilket kommer göra din åkning samt tricks svårare.

Hur stor skateboard ska barn ha?

Street / trick kompletta skateboards är smalare brädor ca 7,5 tum breda för dom yngre med mindre fötter och ända ner till 6,75 tum breda för barn. Större fötter kräver bredare brädor från ca 7,75 tum till 10 tum breda. C. Ramp och bowl kompletta skateboards är ca 8,5 tum till 10 tum breda.

Vilken skateboard nybörjare?

Brädan MID 100 är designad för barn från 3 år som är nybörjare. Decket i björkträ passar bra för att lära sig grunderna: stå upp, skjuta ifrån, rulla, svänga och bromsa. Brädan är inte anpassad för tricks.

Hur lång skateboard ska man ha?

Längden på skateboards är vanligtvis 28” till 32”. Bredare skateboards blir oftast längre och smalare blir kortare. Bredden på skateboard är viktigare än längden. Så stirra dig inte blind på längden om du inte vet exakt hur lång bräda du brukar vilja köra på.

Vart kan man köpa en penny Board?

Penny Skateboards - Köp en Pennyboard - Hela Sveriges Skate- och Surfshop.

Vilka två sporter ligger bakom uppfinningen skateboard?

Skateboarden skapades under 1950-talet i Kalifornien i USA. Från början var rullbrädan en sysselsättning för surfare som av olika anledningar inte kunde ge sig ut på havet. Att åka skateboard kallades att trottoarsurfa och syftet var att utveckla åkarens surfarförmåga på vattnet.

När kan man börja åka skateboard?

Enligt Magnus Gyllenberg på Stockholm Skatepark finns det ingen lägsta rekommenderad ålder att börja åka skateboard. – De flesta börjar i skolåldern, men vi har besökare som bara är tre till fyra år gamla. Det viktigaste för en nybörjare är att lära känna brädan ordentligt innan man försöker sig på några tricks.

Hur gammal ska man vara för att åka skateboard?

Enligt Magnus Gyllenberg på Stockholm Skatepark finns det ingen lägsta rekommenderad ålder att börja åka skateboard. – De flesta börjar i skolåldern, men vi har besökare som bara är tre till fyra år gamla. Det viktigaste för en nybörjare är att lära känna brädan ordentligt innan man försöker sig på några tricks.

Vad behöver man för att bygga en skateboard?

När du köper delarna separat så finns det fem delar du måste ha för att den ska bli komplett och fullt fungerande. Delarna du behöver införskaffa är deck, truckar, däck, kullager och skruvar för du ska kunna åka på brädan.

Vilken hårdhet på Skateboardhjul?

En del skatepark- och vertåkare föredrar att välja hjul med en hårdhet mellan 97-100a.

Vad heter Skateboardens delar?

Skateboard-bushings bustningarna som sitter runt "kingpin" och på var sin sida om ”hangern” är de som bestämmer svängen och de är tillverkade i ett urethan blandning. Med tiden tappar dom sin "rebounce" och blir stela, svängen blir dålig eller ingen alls. Då är det dax med ett set nya.

Hur man bygger en skateboard?

De åtta stegen som skapar en komplett skateboard Börja med att ta bort pappret från din skateboard griptape (så att det blir klibbigt på ena sidan). Placera sedan den vidhäftande sidan av griptapen ner - ställ in den försiktigt på toppen av decket. Det är viktigt att du placerar din griptape centrerat på decket.