:

Hur mycket kyler en portabel AC?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kyler en portabel AC?
 2. Finns det portabel AC utan slang?
 3. Är portabel AC bra?
 4. Vad är en Aircooler?
 5. Hur många grader kyler en AC?
 6. Hur många kvadratmeter kyler en AC?
 7. Vad är skillnaden mellan AC och luftkylare?
 8. Finns det luftrenare med AC?
 9. Hur mycket ström drar en portabel AC?
 10. Är det dyrt med AC?
 11. Vad är skillnaden mellan AC och fläkt?
 12. Vad är bäst fläkt eller AC?
 13. Hur lång tid tar det att kyla ner ett rum med AC?
 14. Hur mycket kyleffekt behövs?

Hur mycket kyler en portabel AC?

Ju högre kylkapaciteten är, desto större utrymmen kan du kyla och tvärtom. Generellt beräknar man att det krävs 70 Watt per kvadratmeter man vill kyla. Det är därför viktigt att välja en portabel AC med tillräckligt hög kyleffekt utifrån hur många kvadratmeter yta som ska kylas ner.

Finns det portabel AC utan slang?

För en vanlig portabel ac är en slang ett måste eftersom det är genom slangen som den varma luften tar sig ut ur rummet. Tristar-5450 är dock ett exempel på en luftkylare som ej behöver en slang, eftersom det är istället vatten i produkten som hjälper till att kyla luften i hemmet.

Är portabel AC bra?

Testvinnare. Vi har utsett tre testvinnare - Electrolux EXP26U338CW är den portabla AC som blir bäst i test. Tristar AT-5450 blir bäst i test bland luftkylarna och Woods Cortina Silent G blir bästa luftkonditionering i premiumklassen.

Vad är en Aircooler?

Aircoolers kyler rumsluften enligt vattanavdunstningens naturliga princip. Alla känner till denna kyleffekt, exempelvis genom avdunstning av svett eller kylig luft i närheten av vattenfall, älvar och sjöar. Samma princip används ofta utomhus (uteterrasser, partytält osv.).

Hur många grader kyler en AC?

”Det är viktigt att tänka på att du inte ska kyla ned och sänka värmen i ett rum för mycket. Så kallade AC-förkylningar är en direkt effekt av det. Det är bättre att jämna ut temperaturen och mitt råd är att du kyler 4-5 grader ungefär.

Hur många kvadratmeter kyler en AC?

Generell dimensionering. Man brukar räkna med att det krävs ca 70 Watt per kvadratmeter vid luftkonditionering. För att kyla en yta på 30 kvadratmeter krävs alltså (30 x W) 2,1 kW. Vi har gjort det lätt för dig och anger ett intervall för vad alla maskiner kan kyla.

Vad är skillnaden mellan AC och luftkylare?

Den stora skillnaden ligger i hur de kyler ner luften; en AC använder sig av ett kylmedel medan en luftkylare kyler genom ångor från sin vattentank. En AC kan komma ner i mycket lägre temperaturer än en luftkylare; å andra sidan är en luftkylare billigare och mer miljövänlig.

Finns det luftrenare med AC?

Luftrenare, avfuktare och aircondition för hemmet Vill du förbättra din hemmiljö? Hos Electrolux Home hittar du inom segmentet Klimat och AC alltid ett stort utbud av portabel AC, luftrenare och avfuktare.

Hur mycket ström drar en portabel AC?

Energiförbrukningen med en portabel AC ligger oftast mellan 0,8 - 1,0 kW/timme. Om man utgår från ett generellt elpris på 1,3 kr/h så landar kostnaden för portabel AC på ungefär 25 - 31 kr per dag, eller 8 - 10,4 kr per natt.

Är det dyrt med AC?

Sen får du fundera på hur många timmar om året du använder din AC. Om du vädrar ut ordentligt och sedan sätter på AC:n på kvällen och har den på under natten, så blir det ca 8 kronor per natt för ett utrymme på 60 kvadratmeter.

Vad är skillnaden mellan AC och fläkt?

Den stora skillnaden ligger i hur de kyler ner luften; en AC använder sig av ett kylmedel medan en luftkylare kyler genom ångor från sin vattentank. En AC kan komma ner i mycket lägre temperaturer än en luftkylare; å andra sidan är en luftkylare billigare och mer miljövänlig.

Vad är bäst fläkt eller AC?

En fläkt eller luftkylare kan vara tillräckligt om ditt behov av svalka inte är så stort, och när du inte vill investera i ett större aggregat. Är du på jakt efter mycket kyla och söker en energieffektiv och billig lösning är en portabel AC eller fast installerad AC bäst.

Hur lång tid tar det att kyla ner ett rum med AC?

Efter att du startat din AC kan du räkna med att det tar några timmar innan inställd temperatur är uppnådd.

Hur mycket kyleffekt behövs?

Generell dimensionering Man brukar räkna med att det krävs ca 70 Watt per kvadratmeter vid luftkonditionering. För att kyla en yta på 30 kvadratmeter krävs alltså (30 x W) 2,1 kW.