:

Hur gammal är Syrien?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gammal är Syrien?
  2. Vad är huvudstad i Syrien?
  3. Vart är syrianer ifrån?
  4. Vart bor syrianer?
  5. När kom syrianer till Sverige?

Hur gammal är Syrien?

Syrien / Grundades

Vad är huvudstad i Syrien?

DamaskusSyrien / HuvudstadDamaskus är huvudstaden i Syrien. Staden utgör en egen administrativ enhet, Madinah Dimashq, på samma nivå som landets provinser. Detta inkluderar Yarmuk och hade cirka 1,7 miljoner invånare 2009. Damaskus är samtidigt administrativ huvudort för Rif Dimashq, den provins som omger staden. Wikipedia

Vart är syrianer ifrån?

Assyrier/syrianer är en kristen folkgrupp med ursprung i Mellanöstern och framför allt i sydöstra Turkiet, norra Syrien, västra Iran, norra Irak och Libanon. De är numera en splittrad grupp som i respektive hemländer i åratal utsatts för en hårdhänt assimileringspolitik.

Vart bor syrianer?

Assyrier/syrianer har mestadels flytt till USA, Sverige, Tyskland, Ryssland, Australien och Kanada samt till Syrien, Jordanien och Libanon i Mellanöstern. I USA bor det cirka 400 000 assyrier/syrianer. Den största antalet återfinns i Metro Detroit, där cirka 121 000 kaldéer har bosatt sig.

När kom syrianer till Sverige?

Historik. Assyrier/syrianer är ursprungligen från Turkiet, Syrien, Irak, Iran och Libanon. Den första gruppen med 205 flyktingar anlände till Sverige från Libanon under första halvåret 1967. Den största koncentrationen av gruppen finns i Södertälje med omnejd.