:

Är Nairobi farligt?

Innehållsförteckning:

  1. Är Nairobi farligt?
  2. Får folk från Kosovo komma till Sverige?
  3. Är det säkert att resa till Kurdistan?
  4. Hur är det i Nairobi?
  5. Har Kosovo utlämningsavtal med Sverige?
  6. Hur mycket kostar det att åka till Kurdistan?

Är Nairobi farligt?

Allmänna säkerhetsläget Sedan slutet av 2011 har flera attentat ägt rum, främst i nordöstra och östra Kenya men även i Nairobi och Mombasa. Säkerhetsläget är särskilt allvarligt i de områden som UD avråder ifrån, det vill säga gränsområdet mot Somalia inkluderat delar av Kenyas kustområde.

Får folk från Kosovo komma till Sverige?

För utländska medborgare som reser till Sverige från USA, Israel, Kosovo, Libanon, Montenegro eller Nordmakedonien från och med den 6 september, är det bara personer som omfattas av något annat undantag från inreseförbudet som får resa in i Sverige.

Är det säkert att resa till Kurdistan?

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Irak förutom till provinserna Dahuk, Arbil och Sulaymaniyah i den kurdiska regionen i Irak. Avrådan gäller tills vidare.

Hur är det i Nairobi?

Kenyas huvudstad, tillika största stad, heter Nairobi och är belägen på det centrala höglandet, på nästan 1700 meters höjd över havet. Altituden gör klimatet förhållandevis behagligt. Nairobi ligger nära ekvatorn, detta gör att man pratar om regnperiod och torrperiod, istället för årstider.

Har Kosovo utlämningsavtal med Sverige?

Och eftersom Sverige inte har något utlämningsavtal med Kosovo finns det inga juridiska möjligheter för myndigheterna att agera, enligt enhetschefen på socialtjänsten.

Hur mycket kostar det att åka till Kurdistan?

Det bästa priset för enkelflyg till Erbil från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 873 kr (Stockholm Arlanda till Erbil Intl). Det bästa priset för tur- och returflyg till Erbil från Sverige under de senaste 72 timmarna är 3 638 kr (Stockholm Arlanda till Erbil Intl).