:

Hur bor spanjorer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bor spanjorer?
  2. När blev Spanien ett självständigt land?
  3. Hur är Spanien uppdelat?
  4. Var i Spanien ska man bo?
  5. Vad är det för naturtyp i Spanien?
  6. Hur många dog under Franco?
  7. Vart i Spanien bor det mest svenskar?

Hur bor spanjorer?

Spanjorer är sociala människor och det finns få ställen där man kan få vara ifred en stund. Dessutom ser man badrummet som ytterligare rum. När jag växte upp var det vanligt att vi ungdomar samlades i badrummet medan de vuxna satt i vardagsrummet. Vardagsrummen var under lång tid helt anpassat för tv-tittande.

När blev Spanien ett självständigt land?

6 december 1978Spanien / Grundades

Hur är Spanien uppdelat?

Spaniens administrativa indelning är baserad på 17 autonoma regioner (comunidades autónomas). De olika regionerna innehåller i sin tur en till nio provinser (provincias); totalt har Spanien 50 provinser.

Var i Spanien ska man bo?

Populära orter i Spanien är Malaga, Alicante, Torrevieja, Fuengirola, Mijas, storstaden Barcelona och öarna Mallorca och Kanarieöarna. Om du är osäker och vill ha tips från proffsen kan du alltid kontakta svenska mäklare på plats i Spanien.

Vad är det för naturtyp i Spanien?

Spanien uppvisar en stor rikedom av olika naturtyper. Landet domineras av berg, högslätter och en lång (7 268 km) kust. I nordväst stupar bergen direkt ned i Atlanten och skapar en dramatisk kust. De snöklädda Pyrenéerna avgränsar landet mot norr och Frankrike.

Hur många dog under Franco?

Nationalisterna hade vunnit och general Franco blev diktator. Omkring en miljon människor hade dödats eller flytt från landet. Franco behöll makten i Spanien fram till sin död 1975.

Vart i Spanien bor det mest svenskar?

Var bor svenskar i Spanien? Svenskar bosätter sig främst i södra Spanien. Populära orter är Torrevieja, Malaga, Torremolinos, Marbella, Alicante, Mijas, men också Barcelona och Kanarieöarna.