:

Varför Tennessee whisky?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Tennessee whisky?
  2. Vem skrev Tennessee whiskey?
  3. Varifrån kommer Jack Daniels?
  4. Hur bra är Jack Daniels?
  5. Är Jack Daniels gott?
  6. Är whisky gott?
  7. Kan man dricka gammal whiskey?

Varför Tennessee whisky?

Tennessee Whiskey är en whiskey ur Bourbonfamiljen, alltså whiskey gjord på majs. Tennessee Whiskey genomgår dock en speciell extra filtreringsprocess – Lincoln County Process – där spriten filtreras genom träkål gjord på sockerlönn.

Vem skrev Tennessee whiskey?

Dean Dillon Linda Hargrove Tennessee Whiskey/Kompositörer

Varifrån kommer Jack Daniels?

Jack Daniel's är en Tennessee whiskey från Jack Daniel Distillery i Lynchburg i Tennessee i USA. Jack Daniel's uppfyller de krav som ställs för att få kallas bourbon, även om tillverkaren valt att inte saluföra den under detta namn.

Hur bra är Jack Daniels?

Med tanke på att Jack Daniel's idag är den bäst säljande Amerikanska whiskeyn så verkar dom hittat rätt i marknadsföringen, men faktiskt också i kvaliteten. Jag tycker att Jack Daniel's har ett oförtjänt dåligt rykte, men håller en god standard och jag har absolut inga större problem med att dricka den rent.

Är Jack Daniels gott?

"Jack Daniels" kan serveras som en aperitif eller som en digestif. För lunch, middag eller festmåltid är det bättre att hämta en annan alkohol. Den optimala temperaturen för att dricka Jack Daniels är 18-20 grader, det vill säga strax under rumstemperatur.

Är whisky gott?

I sprit kan smaklökarna bara uppfatta sötma, beska, syra och sälta. Så när vi säger att en whisky har smak av malt, honung och söta plommon är det egentligen smakupplevelsen i stort vi menar, det som på engelska heter flavour och motsvarar en kombination av både smak och aromer.

Kan man dricka gammal whiskey?

Sprit har mycket lång hållbarhet, även efter att flaskorna öppnats. Smaken förändras dock och blir "blekare" över tiden, ju mindre mängd sprit flaskan innehåller. En kraftigt rökig maltwhisky tappar till exempel mycket av sin karaktär om den får stå öppnad flera år med bara någon deciliter kvar i flaskan.