:

Var kom Skorpan och Jonatan?

Innehållsförteckning:

 1. Var kom Skorpan och Jonatan?
 2. Vad gör Skorpan idag?
 3. Vad händer efter Bröderna Lejonhjärta?
 4. Vad hände med Katla?
 5. Vart kan man titta på Bröderna Lejonhjärta?
 6. Vad är Karmafallet?
 7. Vad hände med Skorpan och Jonatan?
 8. Hur slutar Bröderna Lejonhjärta?
 9. Vad betyder Katla?
 10. Vart kan man se alla Astrid Lindgren filmer?
 11. Hur ser Katla ut?
 12. Vem är Jossi i Bröderna Lejonhjärta?

Var kom Skorpan och Jonatan?

Det var en stor fruktträdgård omkring Mattisgården, och längst borta i ett hörn växte det ett jättestort gammalt äppleträd. Skorpan byggde en koja åt sej uppe i det trädet, ja, Jonatan hjälpte honom förstås. Det var ett bra klätterträd som det gick lätt att komma upp i.

Vad gör Skorpan idag?

Lars Söderdahl, som spelade Skorpan, 1985. Efter tiden som barnstjärna valde han dock bort skådespelarlivet, och började i vuxen ålder istället missionera i Sydamerika och gå med i Livets ord.

Vad händer efter Bröderna Lejonhjärta?

De båda två bröderna Lejonhjärta kommer Nangijala till ”Körsbärsdalen”. De hade ett vit hus, två fina hästar och snälla vänner. Där i Nangijala finns tre olika dalar som är: Törnrosdalen, Körsbärsdalen och Karmanjaka.. I körsbärsdalen var vit av körsbärs blom överallt!

Vad hände med Katla?

Jonatan lyckas dock rycka hornet ur händerna på Tengil, och Katla går till anfall mot Tengil och hans män. Efter att kampen är vunnen, ber Orvar Jonatan att föra Katla tillbaka till Katlagrottan. När Jonatan och Karl ska rida över hängbron, blir hästen Grim skrämd och Jonatan tappar hornet i floden.

Vart kan man titta på Bröderna Lejonhjärta?

"Bröderna Lejonhjärta" finns nu att streama på C More och TriArtPlay Hyr; att hyra och att köpa på iTunes, Google Play, Viaplay Rent & Buy, Blockbuster och SF Anytime och att streama gratis och att streama gratis på Cineasterna. Klicka på en länk för att se den nu!

Vad är Karmafallet?

Karm är en stor grön lindorm som lever i Karmafallet som gränsar mellan Nangijala och Karmanjaka. Karm är likt draken Katla uppstigen från urtiden och är även dennes dödsfiende vilket gör att Katla ofta står och spanar efter honom i Karmafallet när hon står bunden och vaktar vägen in i Karmanjaka.

Vad hände med Skorpan och Jonatan?

Jonatans och Skorpans död Karl har tuberkulos och har fått veta att han skall dö. Hans avgudade storebror, trettonårige Jonatan, lugnar honom och berättar om livet efter döden. Då hamnar alla människor i ett land på andra sidan stjärnorna, Nangijala, och "där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid".

Hur slutar Bröderna Lejonhjärta?

Först i slutet av boken efter Tengils död visar sig Karm för första gången inför andras ögon då Katla faller ner i floden efter att Jonathan Lejonhjärta välter ner ett stort stenblock över henne.

Vad betyder Katla?

Katla kan syfta på: Katla, aktiv vulkan på södra Island. Katla (fisk), karpfisken Catla catla eller Gibelion catla.

Vart kan man se alla Astrid Lindgren filmer?

Streama Astrid Lindgrens filmer online här | C More.

Hur ser Katla ut?

Katla är en drakhona från tidernas begynnelse, vars eld dödar eller förlamar den som träffas och hennes fjäll är så hårt att inga vapen biter på henne. Hon kan endast besegras genom svält. I tusentals år hade hon sovit i Katlagrottan.

Vem är Jossi i Bröderna Lejonhjärta?

Jossi. Jossi är värdshusvärd på Guldtuppen i Körsbärsdalen. När Karl möter honom första gången blir han upplyft på ett bord och Jossi förklarar att de två ska bli bästa vänner. Nästa gång ger Jossi honom kakor som tröst när Jonatan är borta.