:

Hur många flygplatser i Aten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många flygplatser i Aten?
  2. Är taxi billigt i Grekland?
  3. Har Pireus nära sig?
  4. Vilka flyger till Aten?
  5. Vad kostar det att åka taxi i Grekland?
  6. Vad är billigt att köpa i Grekland?
  7. Vad kostar taxi från Chania flygplats?
  8. Har Syntagma i centrum?

Hur många flygplatser i Aten?

Aten Airport öppnades 2001 och ersätter Ellinikon Airport. Det är idag den mest trafikerade flygplatsen i Grekland och den används mest av Aegean Airlines, Olympic Air, Sky Express och Ryanair. Flygplatsen är modern och nås lätt med med kollektivtrafik (tunnelbana och buss).

Är taxi billigt i Grekland?

Det är som regel inte dyrt att åka taxi i Grekland. När du ska ta dig till och från flygplatsen kan det dock bli dyrt. Det beror givetvis på att du inte har så många val och att taxichaufförer här kan utnyttja det faktum att nyanlända turister inte har koll på vad det ska kosta med taxi i Grekland.

Har Pireus nära sig?

Havet är nära Pireus åt sydväst. Den högsta punkten i närheten är Óros Aigáleo, 463 meter över havet, 5,9 km norr om Pireus. Närmaste större samhälle är Aten, 7,8 km nordost om Pireus.

Vilka flyger till Aten?

Vilka flygbolag erbjuder direktflyg till Atens internationella? airBaltic, Scandinavian Airlines, Aegean Airlines, Norwegian Air Sweden, Norwegian och Trade Air flyger alla till Atens internationella.

Vad kostar det att åka taxi i Grekland?

Priser för transport och bränsle i Grekland.

Enkel biljett (lokal Transport)13 SEK (10-16)1.20 EUR (1.00-1.50)
Taxi Start (Normal taxa)37 SEK (26-52)3.50 EUR (2.50-5.00)
Taxi 1km (Normal taxa)10 SEK (7.70-16)1.00 EUR (0.74-1.50)
Taxi 1 timme väntar (Normal taxa)125 SEK (113-209)12 EUR (11-20)

Vad är billigt att köpa i Grekland?

Billigare i Grekland Köp säsongvaror, de kan vara väldigt billiga, eftersom tillgången ofta är större än efterfrågan. Färskt kött och fågel – Samma som frukt och grönt (utom nötkött). Närproducerat är mycket billigare. Det finns också billigt nötkött från Östeuropa.

Vad kostar taxi från Chania flygplats?

Att ta en flygplatstaxi från Chania flygplats till stadens centrum är det överlägset bästa transferalternativet. Resan tar bara 25 minuter i lätt trafik, och chauffören släper av dig utanför dörren. En taxi från Chania flygplats till stadens centrum har ett fast pris på 30€.

Har Syntagma i centrum?

Den mest centrala delen av Aten är Syntagma, Konstitutionstorget, där bland annat det grekiska parlamentet, Vouli ton Ellinon, ligger. Syntagma är även ett av turisternas favoritmål, eftersom det även bjuds på en hel del kulturminnen.