:

Vad hette Java tidigare?

Innehållsförteckning:

 1. Vad hette Java tidigare?
 2. Vad heter staden på Java?
 3. När kom Java ut?
 4. Vad är huvudstaden i Malaysia?
 5. Vilken ö ligger Jakarta?
 6. Vad betyder Java?
 7. Vad är bra med Java?
 8. Vad heter landmassan där Malaysia ligger?
 9. Vad heter öarna i Indonesien?
 10. I vilken världsdel ligger Bali i?
 11. Är Java och kaffe samma sak?
 12. När använder man Java?

Vad hette Java tidigare?

Java är ett objektorienterat programspråk som konstruerades av bland andra James Gosling på Sun Microsystems under 90-talets tidigare hälft. Ursprungligen kallades språket D, för att sedan ändras till Oak, men Sun bytte slutligen ut namnet ytterligare en gång, och Java presenterades för världen .

Vad heter staden på Java?

Jakarta (även Djakarta, före 1949 Batavia) är huvudstaden i Indonesien och är belägen på ön Java. Staden har cirka 10,5 miljoner invånare.

När kom Java ut?

Java är ett programmeringsspråk och en plattformslösning som släpptes första gången 1995 av Sun Microsystems.

Vad är huvudstaden i Malaysia?

Kuala LumpurMalaysia / Huvudstad År 1957 fick Federationen Malaysia sin självständighet erkänd av Storbritannien. 1963 blev Kuala Lumpur huvudstad i Malaysia.

Vilken ö ligger Jakarta?

Vi landar i Indonesiens huvudstad Jakarta och välkomnas av vår svensktalande guide. Jakarta liggerön Java som är världens mest folkrika ö. Hela Indonesien består av över 13 000 öar, men knappt hälften är bebodda.

Vad betyder Java?

Java är ett programmeringsspråk och en datorplattform som först lanserades av Sun Microsystems år 1995. Det finns många applikationer och webbplatser som inte fungerar om du inte har installerat Java, och utbudet ökar för varje dag. Java är snabbt, säkert och tillförlitligt. Java finns överallt.

Vad är bra med Java?

Java är grunden för i stort sett alla typer av nätverksanslutna applikationer och den globala standarden för utveckling och leverans av inbäddade applikationer, mobilapplikationer, spel, webbaserat innehåll och programvara för företag.

Vad heter landmassan där Malaysia ligger?

Malaysia är en federation och består av tretton delstater (Negeri) och tre federala territorier (Wilayah Persekutuan). Elva av delstaterna och två av de federala territorierna ligger på Malackahalvön och resterande två delstater och ett federalt territorium på ön Borneo.

Vad heter öarna i Indonesien?

Indonesien är en ögrupp som består av 17 506 öar varav de största är Java, Sumatra, Kalimantan, Nya Guinea (halva ön tillhör Papua Nya Guinea) och Sulawesi. Indonesien befinner sig i ett område där tre delar av jordskorpan möts. Landet har därför ett stort antal aktiva vulkaner och jordskalv är ett vanligt fenomen.

I vilken världsdel ligger Bali i?

Bali är en 5 780 km² stor ö och en provins med 4,2 miljoner invånare med snabb befolkningsökning (jan 2014) i det sydostasiatiska landet Indonesien.

Är Java och kaffe samma sak?

Kaffe kallas för Java från den indonesiska ön Java, känd för sin kaffeodling.

När använder man Java?

Java är grunden för i stort sett alla typer av nätverksanslutna applikationer och den globala standarden för utveckling och leverans av inbäddade applikationer, mobilapplikationer, spel, webbaserat innehåll och programvara för företag.