:

Vem får bygga byggställning?

Innehållsförteckning:

  1. Vem får bygga byggställning?
  2. Vad är en Modulställning?
  3. Vilken byggställning är bäst?
  4. Vem kan besluta om sanktionsavgift?
  5. Vilka olika ställningar finns de?

Vem får bygga byggställning?

Man ska ha gått en utbildning anordnad av ett företag som kan området väl och är bra på att lära ut. Mer specifika krav än så finns det inte från Arbetsmiljöverkets håll. Det finns således inga formella krav som t.

Vad är en Modulställning?

Modul-ställning Denna variant av fasadställning är uppbyggd på spiror och horisontalstag där man sätter ihop gavlarna själv. Den har betydligt större justerbarhet för såväl breddning av plattformarna samt att man kan justera höjden av plattformar och stag på varje 50 cm.

Vilken byggställning är bäst?

Om du behöver en ställning som du snabbt och enkelt kan flytta är en rullställning att föredra. Den är även perfekt om du endast utför arbete på en mindre fasad. En rullställning består i stort utav en vanlig byggnadsställning samt till den två hjulpar.

Vem kan besluta om sanktionsavgift?

Du har rätt att få ditt ärende prövat i domstol Det är alltså Arbetsmiljöverket som beslutar om du ska betala en sanktionsavgift, men om du inte godkänner avgiftsföreläggandet kan Arbetsmiljöverket ansöka om att ärendet prövas i förvaltningsrätten.

Vilka olika ställningar finns de?

Olika typer av säkra byggnadsställningar

  • Fast monterad byggnadsställning. En fastmonterad byggnadsställning byggs på plats där du ska arbeta. ...
  • Rullställning. Detta är en jättesmidig lösning om du behöver en ställning som du enkelt kan flytta från en plats till en annan. ...
  • Fasadställning.