:

Hur gammal blir valhaj?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gammal blir valhaj?
  2. Vilken är den äldsta fisken?
  3. Hur många år lever fisk?
  4. Vilken val blir äldst?
  5. Hur länge lever en mal i akvarium?
  6. Vilken val lever längst?
  7. Finns brugd i Östersjön?

Hur gammal blir valhaj?

Valhajen blir cirka 60–150 år gammal.

Vilken är den äldsta fisken?

Hur gamla fiskarna kan bli varierar från art till art. Tångspiggen lever bara drygt ett år medan stören, en art som tidigare förekommit i Finland, kan bli över 100 år gammal. Av våra nuvarande fiskarter är det ålen som lever längst, den äldsta påträffade individen har varit 72 år gammal.

Hur många år lever fisk?

Siamesisk kampfisk: 2 – 5 år Karp: 20 årMal: 60 årGädda: 7 – 10 årGuldmakrill: 7 år Fiskar/Livslängd

Vilken val blir äldst?

Många olika valar kan uppnå mycket hög ålder men äldst blir Grönlandsvalen som forskarna anser kan bli 200 år gammal. I en val som fångades 2007 påträffades en avbruten harpunspets av en modell som tillverkades 1880.

Hur länge lever en mal i akvarium?

Normalt blir vanlig ancistrus (vilket jag antar detta är, den äkta A. dolichopterus är en svart fisk med ljusblå punkter) nånstans mellan 10 och 15 år, jag har ett halvt minne av att ha sett rapporter om 20 år gamla Ancistrus - men aldrig 26 år gamla.

Vilken val lever längst?

Tack vare harpunspetsarna - och andra metoder för att fastställa ålder - är forskare idag ganska säkra på att en grönlandsval kan bli uppåt 200 år gammal! Den äldsta människan hittills blev 122 år. Hemligheten bakom grönlandsvalarnas långa liv kan vara att de kalla vattnen runt Arktis saktar ner deras ämnesomsättning.

Finns brugd i Östersjön?

Brugd från Nordatlanten simmar in i Skagerrak under vintern och kan då även ta sig ned till Hallands och Skånes kuster. En brugd som fångades vid Möja i Stockholms skärgård i januari 1960 är den enda kända individ som simmat långt in i Östersjön.