:

Vad betyder namnet Christine?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder namnet Christine?
  2. Hur många heter Christine i Sverige?
  3. Hur gammalt är namnet Kristina?
  4. Hur vanligt är namnet Christina?
  5. Vilket land kommer namnet Christina ifrån?
  6. Vem har namnsdag 24 juli?
  7. Vad betyder Linda på svenska?
  8. Vem har namnsdag 25 juli?
  9. Vem har namnsdag 24 juni?

Vad betyder namnet Christine?

Kristin (även stavat Christine) är ett kvinnonamn som i äldre svenska var vanligare som Kristina eller Christina. Kristin betyder den kristna. Vanliga smeknamn på Kristin är Kringlan, Krosty, Droskan, Drosty hof, och Krille.

Hur många heter Christine i Sverige?

Hur många heter Christine i Sverige? 12 621 kvinnor heter Christine i förnamn. Av dessa har 4 279 Christine som tilltalsnamn. Snittåldern är 50.3 år.

Hur gammalt är namnet Kristina?

Kristina blev i sen tid ett modenamn på 1940- och 1950-talen, främst på grund av prinsessan Christina (född 1943). Namnet är även i dag ett av de vanligaste kvinnonamnen. I både den rikssvenska och finlandssvenska almanackan 24/7, efter den heliga Christiana, en romersk martyr (300-talet).

Hur vanligt är namnet Christina?

105 707 kvinnor heter Christina i förnamn. Av dessa har 28 208 Christina som tilltalsnamn. Snittåldern är 60.2 år. 10 män heter Christina i förnamn.

Vilket land kommer namnet Christina ifrån?

Kristina eller Christina är ett kvinnonamn, feminin form av Kristian och namn på flera svenska drottningar. Kristina betyder ”den kristna” och beskyddaren. Kerstin är ett kvinnonamn och en gammal svensk form av det latinska namnet Kristina, egentligen Christiania, som betyder den kristna.

Vem har namnsdag 24 juli?

Kerstin och Kristina har namnsdag den 24 juli!

Vad betyder Linda på svenska?

Linda betyder "kvinna i jade" på kinesiska, "den sköna, den nätta" på latin, Linda betyder även "vacker" på spanska. Linda är även ett ord på Quenya (alviska) med betydelsen: "vacker".

Vem har namnsdag 25 juli?

Juli

DatumNamnsdag
22 juliMagdalena, Madeleine
23 juliEmma, Emmy
24 juliKristina, Kerstin
25 juliJakob

Vem har namnsdag 24 juni?

Namnsdag - 24 juni (NL 2001)* Ingen har namnsdag idag! 2001 års namnlängd är ett gemensamt initiativ att ha samma namnsdagar i alla almanackor.