:

Vilken är den läskigaste karusellen på Liseberg?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken är den läskigaste karusellen på Liseberg?
  2. Hur läskig är Valkyria?
  3. Vilka attraktioner ingår i Lilla allt-i-ett?
  4. Vilken år den nyaste attraktionen på Liseberg?
  5. Hur många loopar har Valkyria?
  6. Vad får man åka med Lilla Åkpasset?

Vilken är den läskigaste karusellen på Liseberg?

Balder. Den bästa värstingåkturen i nöjesparken Liseberg är berg- och dalbanan Balder. Den har flera gånger utsetts till den bästa träbergbanan i världen. Turen är mer än en kilometer lång och går som mest i 90 km/h.

Hur läskig är Valkyria?

I den första backen kommer man upp i hela 105 km/h på väldigt kort tid. Den är över 50 meter hög vilket kanske inte låter så våldsamt, men när man väl sitter där uppe är människorna som traskar omkring på marken väldigt små.

Vilka attraktioner ingår i Lilla allt-i-ett?

Med Lilla Allt-i-Ett Kväll ingår entré och fria åk i alla småbarnsattraktioner från klockan 18. Lilla Allt-i-Ett Kväll finns tillgängligt utvalda dagar under sommarsäsongen, se aktuella dagar i priskalendern.

Vilken år den nyaste attraktionen på Liseberg?

Nyhet 2023 Lagom till 100-årsjubileumet 2023 tillkommer sedan den sista och största attraktionen – Luna. Attraktionen är en så kallad bumerang berg- och dalabana, där gästen åker först framåt och sedan bakåt, över 225 meter räls. Med sina 33,5 meter höjd blir Luna den högsta och snabbaste av sin sort i världen.

Hur många loopar har Valkyria?

3Valkyria / Vändningar

Vad får man åka med Lilla Åkpasset?

- Kräver förbokad entré eller årspass. Kan endast köpas på plats i parken. - Tänk på att exempelvis FlumeRide och Lisebergbanan inte ingår i Lilla Åkpasset, även om du har längden och modet inne. För att åka dessa behöver du det Stora Åkpasset eller komplettera med åkkuponger.