:

Var kommer namnet Allan ifrån?

Innehållsförteckning:

  1. Var kommer namnet Allan ifrån?
  2. Hur många heter Alan i världen?
  3. Hur stavas Allan?
  4. Vad betyder namnet Thorbjörn?
  5. Hur många heter Thorbjörn i Sverige?
  6. Hur många döptes till Torbjörn 2021?
  7. Vad betyder namnet Annika?
  8. Vad betyder Camilla på arabiska?

Var kommer namnet Allan ifrån?

Allan är ett engelskt namn av keltiskt ursprung med oviss betydelse. Det har föreslagits vara en bildning till ett ord med betydelsen 'klippa'. I den rikssvenska almanackan 22/4 och i den finlandssvenska 7/4.

Hur många heter Alan i världen?

2 280 män heter Alan i förnamn. Av dessa har 1 581 Alan som tilltalsnamn. Snittåldern är 29.6 år. 36 kvinnor heter Alan i förnamn.

Hur stavas Allan?

Mansnamnet Allan är ett gammalt engelskt namn av keltiskt ursprung med oklar betydelse. Möjligtvis har det betydelsen 'den lugne' eller 'den harmoniske'. Även den engelska stavningen Alan har blivit vanlig i Sverige på senare år.

Vad betyder namnet Thorbjörn?

Torbjörn eller Thorbjörn är ett gammalt nordiskt mansnamn som bl. a. förekommer på runstenar och är sammansatt av gudanamnet Tor och ordet björn.

Hur många heter Thorbjörn i Sverige?

På 1950- och 1960-talen blev det ett modenamn och kom då att bli ett av de vanligare pojknamnen. Populariteten sjönk dock snabbt, och sedan 1980 är det åter ett ganska ovanligt namn. 31 december 2014 fanns det totalt 23 543 personer i Sverige med namnet Torbjörn eller Thorbjörn, varav 12 620 med det som tilltalsnamn.

Hur många döptes till Torbjörn 2021?

Hur många nyfödda barn får namnet Torbjörn? 2021 föddes 0 (eller 1) barn som fick tilltalsnamnet Torbjörn.

Vad betyder namnet Annika?

Kvinnonamnet Annika, Annica, Anniqa, Anneqa eller Annicka kommer från lågtyska Anneke och Anneken, som är diminutiva former av Anna, det vill säga ungefär "lilla Anna". Det äldsta belägget i Sverige är från år 1521.

Vad betyder Camilla på arabiska?

Kamilla,en annan stavning på Camilla, som är ett kvinnonamn av latinskt ursprung och som betyder "offertjänarinna" eller "offerprästinna". På arabiska betyder namnet "perfekt".