:

Vem gjorde NASA?

Innehållsförteckning:

  1. Vem gjorde NASA?
  2. Hur många är anställda på NASA?
  3. Vad tog NASA för bild när jag föddes?
  4. Vilka kändisar är födda 1958?
  5. Kan man äga en planet?
  6. Vem äger månen?
  7. Vad såg Hubble på min födelsedag?
  8. Vad händer med Hubble?

Vem gjorde NASA?

Dwight D. EisenhowerNASA / GrundareDwight David "Ike" Eisenhower, född 14 oktober 1890 i Denison i Texas, död i Washington, D.C., var en amerikansk politiker som var USA:s president åren och överbefälhavare för de allierade i Europa under andra världskriget. Wikipedia

Hur många är anställda på NASA?

NASA (National Aeronautics and Space Administration) har cirka 17 000 anställda. NASA har sitt högkvarter i Washington och ett antal tekniska centra. Kennedy Space Center vid Cape Canaveral, Florida är ett av dem och därifrån startar alla bemannade rymdfärder.

Vad tog NASA för bild när jag föddes?

NASA firar teleskopets trettionde födelsedag och organiserar därför olika intressanta åtgärder. En av dem är att marknadsföra bilder som togs på vår födelsedag. Du måste bara komma in på den här sidan och ge din månad och födelsedag. Han kommer att få det mest intressanta fotot och året då det togs tillbaka.

Vilka kändisar är födda 1958?

1958. Madonna, Jamie Lee Curtis och Michelle Pfeiffer är alla födda 1958. Madonna, Ellen Degeneres, Jamie Lee Curtis, Prince, Michelle Pfeiffer.

Kan man äga en planet?

Enligt internationella bestämmelser får ingen stat göra anspråk på himlakroppar. Men föreskrifterna säger inget om privatpersoner. Hon registrerade sig som solens ägare hos myndigheterna efter att hon läst om en amerikan som gjort samma sak för månen och de flesta av solsystemets planeter, uppger spanska medier.

Vem äger månen?

Vem äger månen? Det är en het fråga i USA just nu, där Nasa och en kvinna med en tub månstoft står i centrum. – Det är inte olagligt för privatpersoner att äga material från månen, skriver kvinnans advokat i en stämningsansökan.

Vad såg Hubble på min födelsedag?

På tjänsten kan man skriva in sin födelsedag eller något annat specifikt datum och sedan få kolla in en bild på vad Hubble fotograferade just den dagen. I dag, 4 oktober, fotograferade Hubble bilden ovan för tolv år sedan. Den visar tusentals galaxer i det som astronomer kallar för GOODS.

Vad händer med Hubble?

I 30 år har Hubble levererat spektakulära bilder på galaxer och nebulosor. Men Hubbles tid i rymden har inte varit helt problemfri. Genom åren har fem servicemissioner krävts för att uppgradera Hubble, men det har gjort att rymdteleskopet är välfungerande än idag.