:

Vad är Cirkumferent bukplastik?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Cirkumferent bukplastik?
 2. Hur ska man ligga efter bukplastik?
 3. Hur länge är man sjukskriven efter bukplastik?
 4. Hur länge ska man ha dränage bukplastik?
 5. Hur mycket kostar en bukplastik?
 6. När kan man gå rakt efter bukplastik?
 7. När lägger sig svullnaden efter bukplastik?
 8. När får man lyfta efter bukplastik?
 9. Kan man duscha med dränage?
 10. Hur mycket kostar det att operera magen?
 11. När får man lyfta efter bukoperation?
 12. Hur lång tid tar det att läka efter bukoperation?

Vad är Cirkumferent bukplastik?

En cirkumferent bukplastik, även känt som en 360-graders bukplastik (nedre kroppslyft), är en mer omfattande operation än en vanlig bukplastik. Den kan upplevas som en ny operation, men faktum är att tekniken är rätt gammal. Det är dock få kirurger som utövar den operation på grund av hur svår den är.

Hur ska man ligga efter bukplastik?

Efter behandlingen Under första dygnet ska du vid sängläge och uppegående ha ett framåtlutat läge för att inte sträcka operationsärret.

Hur länge är man sjukskriven efter bukplastik?

De flesta brukar behöva vara hemma 1-2 veckor från arbetet efter en bukplastik. Om man har tunga lyft i sitt arbete kan man behöva vara hemma ytterligare ett par veckor från sitt arbete.

Hur länge ska man ha dränage bukplastik?

Efter operationen får du ligga kvar på vår vårdavdelning under ett dygn för observation. Sedan kan du åka hem. Dränageslangarna brukar sitta kvar i ca 5 dagar innan du får komma tillbaka till kliniken för att avlägsna dessa.

Hur mycket kostar en bukplastik?

Vad kostar bukplastik? - Pris från 60 000 kr.

När kan man gå rakt efter bukplastik?

Återhämtningen från operationen kan ta 4–6 veckor. Under de första dagarna kan det vara svårt att stå rakt. Men det blir snart mycket bättre. Du kommer att få en stödkorsett, som ska bäras dygnet runt i 4–6 veckor.

När lägger sig svullnaden efter bukplastik?

Hur länge man är svullen efter en bukplastikoperation varierar, dock lägger sig den mesta svullnaden inom 6-9 veckor medan resterande svullnad successivt avtar under det första året.

När får man lyfta efter bukplastik?

När man kan börja jobba efter en bukplastik beror på vilken typ av jobb det är såklart. Man kan i princip säga att man inte ska lyfta tungt på cirka fyra veckor, men har man ett lättare jobb så kan man vara igång mycket tidigare med arbete.

Kan man duscha med dränage?

Tejpen tål vatten och du kan därför duscha och tvätta dig som vanligt 24 timmar efter operationen. Du ska inte bada eller basta under de 4 första veckorna. Har du dränage ska du skydda stället där det går in. Ta bort tejpen en gång i veckan och rengör såret med tvål och vatten.

Hur mycket kostar det att operera magen?

Priset för fettsugning av hela magen är mellan 30-50 000 kr och bestäms efter konsultation med kirurgen. Generellt bestäms priset för fettsugning av fettmängd och hudkvalitet.

När får man lyfta efter bukoperation?

Undvik mycket tunga lyft samt tunga motionspass de första fyra veckorna efter operationen. I övrigt kan du röra dig helt som vanligt. Du kan duscha som vanligt direkt efter operationen men undvik att bada i två veckor för att minimera infektions- risken. Ät som vanligt efter operationen.

Hur lång tid tar det att läka efter bukoperation?

Buksnittet efter en operation läker på cirka 6-8 veckor. Bukväggens hållfasthet har under den tiden förbättrats avsevärt. Muskler läker ihop snabbt, medan bindväven läker långsammare. Att röra på sig gör att såret läker snabbare, samtidigt som det är viktigt att inte ta i för hårt.