:

Hur gammal är Skalman?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gammal är Skalman?
 2. Hur träffades Bamse och Lille Skutt?
 3. Vad heter farmor i Bamse?
 4. Vad har Skalman inte i sitt skal?
 5. Hur många barn har Bamse?
 6. Vad heter Lille Skutts fru?
 7. Vem är berättarrösten i Bamse?
 8. Vad heter alla i Bamses familj?
 9. Var bor Bamses farmor?
 10. Vad är brumma?
 11. Vem är brumma?
 12. Vad heter hästen i Bamse?
 13. Var är Bamsen?
 14. Hur många Bamsetidningar finns det?

Hur gammal är Skalman?

Skalman flyttade till Kullarna i unga år och bosatte sig i ett egendomligt hus för att få vara ifred med sitt uppfinnande. Han är äldre än Bamse och Lille Skutt, men hur mycket äldre vet ingen.

Hur träffades Bamse och Lille Skutt?

Lille-Skutt sprang iväg och när han rundande en bergskant samtidigt som han tittade bakåt för att se om Vargen var honom i hasorna krockade han med Bamse med en våldsam smäll. Vargen hann ikapp och fångade Lille Skutt i säcken. Bamse, som inte hade någon dunderhonung i magen, började diskutera med vargen.

Vad heter farmor i Bamse?

Bamses farmor heter Augusta Beata. Hon bor på Höga berget tillsammans med Katten Janson och Husmusen. Det är Farmor som kokar Bamses dunder-honung efter ett hemligt recept. Dessutom lagar hon goda köttbullar och pannkakor.

Vad har Skalman inte i sitt skal?

Skalmans skal Skalman har massvis med användbara sakeri sitt skal, bland annat "mat-och-sovklockan" som talar om för Skalman när han ska äta eller sova. Han har stort sett allt i sitt skal, utom atlantångare och lokomotiv.

Hur många barn har Bamse?

Bamse är spontan och nyfiken. Han är gift med Brummelisa och tillsammans har de fyra barn. Trillingarna Nalle-Maja, Teddy, Brum och minstingen Brumma.

Vad heter Lille Skutts fru?

Därför är det Bamses dotter Nalle-Maja som ärvt förmågan att bli superstark av dunderhonung. Och Nina Kanin är inte bara Lille Skutts fru, utan också grävande reporter.

Vem är berättarrösten i Bamse?

Tillsammans med Johan Ulveson och Johan Glans gör de röster till Bamse, Skalman och Lille Skutt i nya filmen "Bamse och vulkanön".

Vad heter alla i Bamses familj?

Bamse är spontan och nyfiken. Han är gift med Brummelisa och tillsammans har de fyra barn. Trillingarna Nalle-Maja, Teddy, Brum och minstingen Brumma. När Bamse inte jobbar i skogen är han ofta ute på äventyr tillsammans med sina bästa vänner Lille Skutt och Skalman.

Var bor Bamses farmor?

De bor på tre kullar, och Bamses gamla Farmor bor på den högsta och smalaste av dem, Höga Berget. Rune Andréasson inspirerades av kullarna från Taormina på Sicilien under ett besök i mars 1963, och till Höga Berget från den närliggande byn Castelmola.

Vad är brumma?

Brumma är Bamse och Brummelisas yngsta barn som föddes i Bamse nummer 1/1986.

Vem är brumma?

Brumma är Bamses och Brummelisas yngsta dotter. Skalman har en gång sagt att ”Brumma inte är som andra”. Hon är lite klumpig och långsam och hon pratar inte så bra. Brumma är världens snällaste unge och ser gott i alla.

Vad heter hästen i Bamse?

En duktig kapplöpningshäst. Billy Boy bodde tidigare på ett stuteri. Han var så bråkig att Bamse och hans vänner fick honom gratis.

Var är Bamsen?

Den kulliga staden Taormina på Sicilien inspirerade Rune Andréasson till kullarna där Bamse bor.

Hur många Bamsetidningar finns det?

BAMSE som förr utkom med 12 nummer årligen ges nu ut med 20 nummer per år. Dessutom finns BAMSEs Äventyr, BAMSE Kul att lära, BAMSEs julalbum, BAMSE-biblioteket, BAMSE för de yngsta och en rad andra specialpublikationer för den som vill läsa mer om Bamse och alla hans vänner.