:

Vad handlar filmen Troy om?

Innehållsförteckning:

 1. Vad handlar filmen Troy om?
 2. Vad hände med Troja?
 3. Vem är hjälten i Troja?
 4. Vart kan man se Troy?
 5. Vad driver filmen framåt?
 6. Hur var Akilles?
 7. Vad hände med Akilles?
 8. Vem är hjälten i Iliaden?
 9. Var ligger staden Troja?
 10. Hur lång är filmen Troja?
 11. Är framåt en svensk film?
 12. Vad gjorde Akilles till hjälte?

Vad handlar filmen Troy om?

När den trojanske prinsen Paris rövar bort Helena från sin make, Spartas kung Menelaos samlar kungen alla sina bästa krigare för att återta sin maka. I Troja förbereder sig kung Priamos för strid och utser sin son Hektor till befälhavare.Troja / Filmsynopsis

Vad hände med Troja?

Troja föll på grund av den trojanska hästen. Aeneas och en rad andra kunde dock fly till Italien, där Aeneas grundade staden Alba Longa. Senare skulle hans ättlingar komma att grunda staden Rom. Efter Trojas fall återvände Menelaos med Helena till Sparta.

Vem är hjälten i Troja?

Några av de andra nyckelpersonerna som det berättas om i samband med det trojanska kriget är grekiska hjältar såsom Akilles, Ajax, Diomedes, Ideomeneus och Odysseus samt trojanernas fältherre Hektor.

Vart kan man se Troy?

Troja - Film online på Viaplay.

Vad driver filmen framåt?

Inget driver filmen framåt. Det sker ingen utveckling, inte heller någon försoning mellan far och son. Vi ser ju ett sorts övergrepp som pågår i decennier och som upprepas scen efter scen. Vi får aldrig nycklar till att förstå varför pappan är så vidrig.

Hur var Akilles?

I Iliaden är Akilles en av de två hjältar som beskrivs som gudalika, dels på grund av sin förmåga i strid, dels på grund av sin strävan efter perfektion och likt en gud nästan totala brist på respekt för liv. I Odysséen finns en passage där Odysseus besöker underjorden och talar med de döda.

Vad hände med Akilles?

Akilles trojanske motståndare prins Paris sköt under trojanska kriget en förmodligen förgiftad pil i Akilles häl så att Akilles dog. I Homeros Iliaden omnämns inte detta och Akilles lever fortfarande när Iliaden slutar.

Vem är hjälten i Iliaden?

Akilles (grekiska Ἀχιλλεύς), även transkriberat Akilleus var den grekiska mytologins störste hjälte, och huvudperson i Homeros verk Iliaden.

Var ligger staden Troja?

Troja (grekiska Iʹlion, latin Iʹlium), förhistorisk och antik stad vid kullen Hisarlık, ca 4,5 km söder om Dardanellerna i nordvästra Turkiet. Utgrävningar inleddes 1870–90 av Heinrich Schliemann, som identifierade platsen som den ort kring vilken det legendariska trojanska kriget utkämpats.

Hur lång är filmen Troja?

3h 16mTroja / Speltid

Är framåt en svensk film?

Framåt (engelska: Onward) är en amerikansk datoranimerad långfilm från Pixar Animation Studios.

Vad gjorde Akilles till hjälte?

Achilles är den episka hjälten i Homers dikt The Iliad. Han är mest känd som mästare för grekerna mot trojanerna, och han dödades bara när Paris sköt honom i hälen, den enda utsatta platsen i sin rustning.