:

Vem är Zuckerberg?

Innehållsförteckning:

  1. Vem är Zuckerberg?
  2. Vad såldes Facebook för?
  3. Hur gammal är Mark Zuckerberg?
  4. Hur mycket betalade Facebook för Whatsapp?
  5. Varför skapades Facebook?
  6. Vilka är Meta?
  7. Hur ser man sin aktivitet på Facebook?

Vem är Zuckerberg?

Mark Elliot Zuckerberg, född i White Plains i delstaten New York, är en amerikansk IT-entreprenör. Han är medgrundare av den sociala nätverkstjänsten Facebook (grundad 4 februari 2004) och äger 28 procent av företaget. Mark Zuckerberg, 2019.

Vad såldes Facebook för?

I oktober 2007 såldes 1,6 % av Facebook till Microsoft för 240 miljoner USD.

Hur gammal är Mark Zuckerberg?

38 år ()Mark Zuckerberg / Ålder

Hur mycket betalade Facebook för Whatsapp?

Facebook köper Whatsapp - för 123 miljarder kronor.

Varför skapades Facebook?

Facebook grundades av amerikanen Mark Zuckerberg 2004. Då var syftet med Facebook att erbjuda ett socialt nätverk exklusivt för Harvard studenter. Redan 2005 gjordes dock Facebook tillgängligt för alla, världen över. Sedan dess har plattformen ökat sitt användarantal för varje år.

Vilka är Meta?

Metadata är olika slags information om en hemsida som skickas till sökmotorerna, men som inte syns på själva sidan. Genom att lägga in metadata så som beskrivning och sidtitlar på din hemsida talar du om för sökmotorerna vad varje sida handlar om.

Hur ser man sin aktivitet på Facebook?

Tryck på nedanför din profilbild och tryck sedan på Aktivitetslogg. Härifrån kan du trycka för att granska aktiviteter som: Dina inlägg, för att granska saker som foton, videor, text och statusuppdateringar som du har delat på Facebook.