:

Kan man få ont i ett tandimplantat?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få ont i ett tandimplantat?
  2. Hur känns det efter tandimplantat?
  3. Hur lång tid tar det att sätta in ett tandimplantat?
  4. Hur bra är tandimplantat?
  5. Vilket är bäst tandimplantat eller brygga?
  6. Vem är bäst på tandimplantat?

Kan man få ont i ett tandimplantat?

Titan kan frisättas från tandimplantat och tillsammans med bakterier orsaka kraftiga inflammationer som leder till skador i käkbenet. Hittills har man trott att besvären beror på bakterier runt implantaten, men avhandlingen visar att materialet i implantaten också har betydelse.

Hur känns det efter tandimplantat?

En del patienter är också oroliga och frågar om operationen för att sätta tandimplantat kommer göra ont. Behandlingen utförs under lokalbedövning och i allmänhet upplever patienterna efteråt att denna var mindre jobbig än att till exempel ta bort en tand.

Hur lång tid tar det att sätta in ett tandimplantat?

Hur lång tid tar det att sätta in ett tandimplantat? En vanlig behandling tar cirka 3-6 månader. Tandläkaren sätter först in implantatet, som sedan får läka in i käkbenet. Under läkningsperioden får du en tillfällig protes tills den permanenta kronan kan sättas in.

Hur bra är tandimplantat?

De stora fördelarna med tandimplantat är att de, till skillnad från exempelvis löstagbara proteser eller bryggor, fästs i käkbenet. Förutom att det blir lättare att tugga och att du slipper oroa dig för att de ska lossna, stimulerar tandimplantatet även käkbenet mer som en riktig tand.

Vilket är bäst tandimplantat eller brygga?

Den allra största fördelen med tandimplantat jämfört med till exempel löstagbara proteser eller bryggor är att eftersom de sitter fast i käkbenet behöver man aldrig oroa sig för att de ska lossna och de är också lättare att tugga med.

Vem är bäst på tandimplantat?

Det gäller att välja ett känt och på marknaden stabilt märke. De tre stora fabrikaten på svenska marknaden och de mest använda implantaten i världen är Dentsply/Sirona som köpt upp AstraTech, NobelBiocare med det från Brånemark utvecklade implantatet och Straumann.