:

Hur gammal måste man vara för att delta i OS?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gammal måste man vara för att delta i OS?
  2. Vem tog Sveriges första olympiska guld 2022?
  3. Vem tog guld i OS 2022?
  4. Hur många OS guld har Sverige tagit i sommarspelen?
  5. Hur många OS guld har Sverige tagit 2021?

Hur gammal måste man vara för att delta i OS?

Internationella olympiska kommittén har lämnat till de enskilda OS-idrotterna att sätta sina egna åldersgränser. Så medan till exempel karate har 18-årsgräns, har både klättring och skateboard ingen gräns alls.

Vem tog Sveriges första olympiska guld 2022?

Sara Hector, alpint – storslalom, GULD Säsongens dominant höll för trycket i OS också, trots att hon kräktes av nervositet på morgonen. Medan flera konkurrenter hade problem – Mikaela Shiffrin körde ur – tog Hector ledningen direkt i första åket.

Vem tog guld i OS 2022?

LÄNGDSKIDOR Jonna Sundling och Maja Dahlqvist ordnade en svensk dubbel i längdsprint. Jonna, Maja Dahlqvist och Emma Ribom gick alla till final där Jonna var helt ohotad om GULDET. Maja vann kampen om SILVRET mot Jessie Diggins från USA som tog brons. Emma slutade sexa och Anna Dyvik 17:e.

Hur många OS guld har Sverige tagit i sommarspelen?

Totalt utdelades ett guld, två silver och tre brons, varav ett brons till Uggla. Denna medalj är inte inräknad i sammanställningen.

Hur många OS guld har Sverige tagit 2021?

Tre guld och sex silver. Totalt 40 placeringar bland de tio främsta. - Målet var minst åtta medaljer och vi har varit nära fler än de nio vi tog, säger truppchefen Peter Reinebo. Det har varit annorlunda spel i Japan.