:

Kan man ta bort en tatuering helt?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta bort en tatuering helt?
  2. Hur får man bort en nygjord tatuering?
  3. Kan man ta bort hår permanent?
  4. Hur länge ska man smörja in en tatuering?
  5. När ska man ta bort plasten efter tatuering?

Kan man ta bort en tatuering helt?

Svar. Ja, det går att ta bort tatueringar med hjälp av laser. Det går lättare att ta bort svarta tatueringar medan tatueringar som är färgade är svårare. Lasertekniken har utvecklats och med de nya lasertyperna uppnås en så hög effekt under en så kort stund att huden runtomkring inte påverkas.

Hur får man bort en nygjord tatuering?

Rethink kan påbörja en behandling för borttagning av din nya tatuering tidigast efter 8 veckor. Om det är det en stor tatuering med mycket bläck och/eller starka färger så kan vi behöva vänta upp till 12 veckor innan vi startar behandlingen. Den första tiden efter en nygjord tatuering är huden fortfarande skadad.

Kan man ta bort hår permanent?

Diatermi är en medicinsk behandling som är mycket effektiv. Det är dessutom den enda metoden som tar bort alla typer av hår permanent (notera att hårborttaging med IPL och laser inte är effektivt på alla hårtyper). Det kan användas på såväl tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån, oberoende hårfärg eller hudtyp.

Hur länge ska man smörja in en tatuering?

Fortsätt att smörja tatueringen efter varje gång du tvättat den, i cirka 3 – 5 dagar, eller tills tatueringen börjar flaga. Då kan du övergå till att använda en vanlig lotion, men undvik krämer som innehåller parfymer, färgämnen eller glitter. Att tatueringen flagar är en normal del av läkningsprocessen.

När ska man ta bort plasten efter tatuering?

Sitter plasten som den ska tar du ta bort den efter 5-7 dagar. Luckra upp kanterna med lite mild tvål och ljummet vatten. Klistret kan sitta kvar några dagar runt tatueringen men det försvinner. Efter 7 dagar kommer tatueringen vara så pass läkt att det räcker att tvätta och smörja in den morgon och kväll.