:

Kan killen känna spiralen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan killen känna spiralen?
  2. Kan man få ont av spiral?
  3. Kan en spiral hamna snett?
  4. Kan man känna hormonspiral?
  5. Kan man känna spiralen med fingret?
  6. Hur påverkas kroppen av hormonspiral?
  7. Hur vet man om en spiral sitter fel?
  8. Hur vet man om spiralen sitter fel?

Kan killen känna spiralen?

En barnmorska eller gynekolog kan kolla att spiralen sitter som den ska. Ibland kan spiralens trådar ha klippts för korta vid insättningen, det kan göra att de känns när man har samlag. I så fall måste spiralen bytas ut.

Kan man få ont av spiral?

När spiralen är på plats och sitter som den skaska det inte kännas. Men det är vanligt att ha ont ett litet tag efter att spiralen har satts in. Det brukar kännas ungefär som en molande mensvärk och det kan hålla i sig i ett par dagar upp till ett par veckor.

Kan en spiral hamna snett?

Spiral sätts normalt in utan synkontroll, dvs. ”i blindo”. Därför är livmoderperforation eller att spiralen hamnar på fel ställe i samband med insättningen en påföljd som inte alltid kan undvikas trots att insättningen utförs på korrekt sätt.

Kan man känna hormonspiral?

Ja, det är ganska vanligt att inte kunna känna spiraltrådarna. De finns då ”uppdragna” en liten bit in i livmoderhalskanalen och känns därför inte mot fingertoppen. Ibland åker trådarna ner lite i samband med mens och kan då lättare kännas precis efter mensens slut.

Kan man känna spiralen med fingret?

genom att föra in ett finger högt upp i slidan. Du kan känna trådar som sitter fast i spiralen. Om du känner trådarna så sitter spiralen bra i din livmoder.

Hur påverkas kroppen av hormonspiral?

Hormonspiralen påverkar sekretet i livmoderhalsen så att det blir segt och tjockt, vilket gör det svårt för spermier att tränga in i livmodern. Spiralen påverkar även slemhinnan inne i livmodern och gör att den blir tunn och därför inte kan ta emot ett befruktat ägg.

Hur vet man om en spiral sitter fel?

Du kan känna trådar som sitter fast i spiralen. Om du känner trådarna så sitter spiralen bra i din livmoder. Dra aldrig i trådarna för då kan spiralen åka ut.

Hur vet man om spiralen sitter fel?

Du kan känna trådar som sitter fast i spiralen. Om du känner trådarna så sitter spiralen bra i din livmoder. Dra aldrig i trådarna för då kan spiralen åka ut.