:

Hur många av Kinas vatten är förorenat?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många av Kinas vatten är förorenat?
 2. Hur är tillgången till rent vatten i Kina?
 3. Vad är anledningen till Kinas förorenade floder?
 4. Vilka delar i världen är mest berörda när det gäller vattenbristen?
 5. Vad är det som förgiftar floden?
 6. Hur många kineser dör varje år?
 7. Hur många kineser dör varje dag?
 8. Vilka länder lider av vattenbrist?
 9. Vilka länder drabbas av vattenbrist?

Hur många av Kinas vatten är förorenat?

Dela.

Hur är tillgången till rent vatten i Kina?

Med rent vatten menas vatten från vattenledningar, brunnar, övervakade källor eller vatten i flaskor eller andra förpackningar, och det ska inte ta mer än en halvtimme att ta sig fram och tillbaka för att hämta vattnet....Andel av befolkningen som har tillgång till rent vatten.

99
LandKina
202094,3
Andel av befolkningen som har tillgång till rent vatten - procent94,3

Vad är anledningen till Kinas förorenade floder?

De stora källorna till Kinas vattenföroreningar är tillverkningsindustrin: kemikalier, gödningsmedel, papper och kläder. Enligt en officiell rapport är 70 procent av Kinas floder och sjöar så förorenade att djur och växter inte kan leva där.

Vilka delar i världen är mest berörda när det gäller vattenbristen?

I många områden i världen används alltför stora mängder grundvatten, inte minst till bevattning. Kina, Indien, Mexico, Ryssland, USA och länder på Arabiska halvön är sådana områden.

Vad är det som förgiftar floden?

Många av kläderna på galgarna i svenska klädbutiker är "made in China". Den jättelika tekoindustrin i Kina har förgiftat till exempel Gula floden som ger dricksvatten för hundratals miljoner människor så att matfiskarna innehåller höga halter tungmetaller och hormonstörande ämnen.

Hur många kineser dör varje år?

Räknat i antalet dödsolyckor totalt på vägarna ligger Indien i topp med drygt 150 000 omkomna per år. Indien följs av Kina (58 022), Brasilien (38 651), USA (35 092), Indonesien (31 282), Thailand (21 745), Ryssland (20 308), Mexiko (16 039), Iran (15 932) och Sydafrika (14 071).

Hur många kineser dör varje dag?

Studien från University of California slår fast att det är 1,6 miljoner. – Det är en väldigt hög siffra, säger studiens huvudförfattare Robert Rohde till nyhetsbyrån AP. – Det är lite svårt att greppa siffrorna. Några av de värsta i Kina är sydväst om Peking.

Vilka länder lider av vattenbrist?

De länder som drabbas hårdast är huvudsakligen belägna i Afrika och Mellanöstern. UNICEF beräknar att över 9 miljoner människor kommer att sakna rent dricksvatten i Etiopien vid slutet av 2017....Några av de länder som är mest påverkade av vattenbrist i dagsläget är:

 • Botswana.
 • Chile.
 • Estonia.
 • Namibia.

Vilka länder drabbas av vattenbrist?

Det ömtåliga grundvattnet I många områden i världen används alltför stora mängder grundvatten, inte minst till bevattning. Kina, Indien, Mexico, Ryssland, USA och länder på Arabiska halvön är sådana områden. Om användningen av grundvattnet är för stor sjunker grundvattennivåerna.