:

Hur högt är pariserhjulet i London?

Innehållsförteckning:

  1. Hur högt är pariserhjulet i London?
  2. När grundades London?
  3. Varför byggde man London Eye?
  4. Hur mycket kostar det att åka till London Eye?
  5. Hur såg London ut på 1800 talet?

Hur högt är pariserhjulet i London?

Fakta om London Eye London Eye är med sin höjd på 135 meter Europas största pariserhjul. Det är så stort att en åktur tar ca 30 minuter. I varje av hjulets 32 gondoler får det plats 25 passagerare.

När grundades London?

Staden grundades år 43 efter Kristus och hette från början Londinium då det var romarna som styrde över landet vid denna tid. När sedan romarnas styre tog slut i slutet av 800-talet så byggdes Westminster som en egen ort utanför den dåvarande staden London och låg någon kilometer västerut.

Varför byggde man London Eye?

London Eye restes för att fira millennieskiftet och kallades ofta för the Millenium Wheel de första åren. Hjulet invigdes på nyårsafton 1999, men kunde tas i bruk först under våren 2000. Attraktionen är handikappanpassad så det går bra att åka i hjulet i rullstol. Barnvagnar måste lämnas i en barnvagnsparkering.

Hur mycket kostar det att åka till London Eye?

Här kan du boka din biljett till London Eye, det blir billigare hemifrån. Då slipper man också stå i biljettkön på plats. 2015 är priset på den billigaste biljetten för en vuxen £27.

Hur såg London ut på 1800 talet?

1800-talet London blev ett globalt centrum politiskt, ekonomiskt och inom handeln. Industrialiseringen gjorde bland annat att en varvsindustri växte fram i Docklands. Samtidigt hade staden stora problem med den snabba befolkningsutvecklingen och en stor del av befolkningen levde i fattigdom i slumområden.