:

Vad betyder namnet Aron?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder namnet Aron?
  2. Hur många heter Aron?
  3. Vad betyder Isak på svenska?
  4. Hur många heter Aron i Sverige?
  5. Vilket land kommer Isak ifrån?

Vad betyder namnet Aron?

Aron eller Aaron är ett mansnamn som härstammar från det hebreiska אַהֲרֹן Aharon. Betydelsen är osäker men det kan betyda 'från bergen', 'berg', 'ryktbar' eller 'budbärare'. Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet då det stavades Aaron.

Hur många heter Aron?

Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet då det stavades Aaron. Namnet var populärt vid förrförra sekelskiftet men var sedan sällsynt under större delen av 1900-talet. Just nu är dock trenden uppåtgående. Den 31 december 2005 fanns det totalt 2976 personer i Sverige med namnet, varav 1343 med det som tilltalsnamn.

Vad betyder Isak på svenska?

Isak är ett bibliskt namn, hebreiskt Jitschāq, bildat till ett ord för 'skratta, le' och kan betyda 'han (troligen = Gud) ler'. Namnet är ett av de populäraste dopnamnen under de senaste åren.

Hur många heter Aron i Sverige?

2 215 män heter Aaron i förnamn. Av dessa har 1 542 Aaron som tilltalsnamn. Snittåldern är 13.2 år. 21 kvinnor heter Aaron i förnamn.

Vilket land kommer Isak ifrån?

Privatliv. Alexander Isak är född i Stockholmsförorten Solna och uppvuxen i närområdet Ulriksdal. Hans föräldrar har sitt ursprung i Eritrea som de har lämnat på grund av det politiska läget i landet.